Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısının beşinci oturumunda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Karaisalı’nın Etekli Mahallesi’ndeki yol sorununa, kent genelindeki temizlik çalışmalarına ve belediyeye ait gezi otobüsünün durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Etekli Mahallesi’nin 7 kilometrelik yolu için asfalt talebi

Karaisalı ilçesine bağlı, yaklaşık bin metre rakımdaki Etekli Mahallesi’nde asfaltlanmayı bekleyen yaklaşık 7 kilometrelik yol bulunduğunu belirten Demirdağ, Mahalle Muhtarı Ahmet Akkuş’un kendisine ilettiği mektubu meclis kürsüsünden okudu.

Muhtar Akkuş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Etekli Yaylası’ndan herkesi selamlıyorum. Etekli Mahallemizin üç yerleşim yerinde asfaltlanması gereken yaklaşık 7 kilometrelik yolumuz bulunuyor. Yolumuz yıllardır bozuk durumda. Üç yıldır buraya mıcır dökülüyor ve altyapı çalışması yapılıyor ancak asfalt dökülmüyor. Asfalt yapılmadığı için yol yeniden bozuluyor.

Bu yıl yolumuza tekrar mıcır döküldü ve altyapısı hazırlandı. Ancak aradan iki ay geçmesine rağmen müteahhit firma asfaltlama çalışmasına başlamadı. Önümüz kış, havalar da soğumaya başladı. Asfaltın acilen dökülmesi gerekiyor. Pazar günü yoldaki mıcır nedeniyle bir trafik kazası meydana geldi. Yolumuzun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz. Bilginize sunar, teşekkür ederim.”

Demirdağ, Etekli Mahallesi sakinlerinin talebini Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer’e ileterek yolun kış şartları başlamadan asfaltlanmasını istedi.

“Bu görüntüler Adana’ya yakışmıyor”

Konuşmasının devamında Adana’nın temizlik sorununa değinen Demirdağ, kentte çekilen çöp görüntülerinin ulusal bir televizyon kanalında yayımlanmasına tepki gösterdi.

YENİ Parti’de Seyhan seçimi: Mehmet Şahin Gümüş’ten iktidar mesajı
YENİ Parti’de Seyhan seçimi: Mehmet Şahin Gümüş’ten iktidar mesajı
İçeriği Görüntüle

Demirdağ, “Şehrimizin temizlik sorunuyla ulusal bir televizyon kanalında, CNN Türk’te gösterilmesini bir Adanalı, bir vatandaş ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak kabul edemiyorum. Bu görüntüler Adana’ya yakışmıyor. Adana bunları hak etmiyor. Başka şehirler temizlik konusunda örnek gösterilirken biz, Adana’nın neden temiz olmadığını konuşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Eskişehir’de büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü temizlik kampanyalarını, Bursa’da ise tarihî ve turistik bölgeler için oluşturulan özel ekipleri örnek gösteren Demirdağ, benzer uygulamaların Adana’da da hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Meydan Mahallesi’ndeki çöp görüntülerini gösterdi

Demirdağ, Meydan Mahallesi’nde çekildiği belirtilen görüntüler ile Adanalı vatandaşların sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğrafları meclis üyelerine gösterdi.

Eleştirilerinin yalnızca muhalefet amacı taşımadığını vurgulayan Demirdağ, şöyle konuştu:

“Bu konuyu sürekli gündeme getiriyoruz ancak konuşmalarımız, muhalefet yapmak amacıyla yapılıyormuş gibi algılanmasın. Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Bu şehrin bireyleri olarak bu görüntüleri hak ettiğimizi düşünmüyorum.”

İlçe belediyelerine de çağrıda bulundu

Kentteki temizlik sorununun yalnızca Adana Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olmadığını ifade eden Demirdağ; Sarıçam, Seyhan, Çukurova ve Yüreğir belediyelerini de önlem almaya çağırdı.

Demirdağ, “Şehrin temizliği konusunda artık günü kurtaran çalışmalar değil, kalıcı ve kapsamlı bir temizlik seferberliği başlatılmasını talep ediyoruz. Çünkü Adana bunları hak etmiyor. Bu nedenle ‘Önce temizlik’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye gezi otobüsünün yenilenmesini istedi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı bünyesindeki gezi otobüsünün durumunu da gündeme taşıyan Demirdağ, aracın boya ve renginin solduğunu, mevcut haliyle belediyeye yakışmadığını savundu.

Şehre gelen misafirlerin ve Adana’yı gezmek isteyen ziyaretçilerin bu otobüsle taşındığını belirten Demirdağ, aracın bakım ve onarımdan geçirilmesini ya da seferden çekilerek yerine yeni bir otobüs tahsis edilmesini istedi.

Demirdağ, “Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir gezi sırasında otobüsün yolda kaldığı ve normalde yaklaşık bir saat sürmesi gereken yolculuğun üç saate uzadığı ifade edildi. Bu nedenle otobüsün acilen değiştirilmesini talep ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi