Adana’nın dünyaca tanınan lezzetlerini kültürü ve kent coşkusuyla buluşturan 10. Uluslararası Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı. Kentin gastronomi kültürünü geniş kitlelerle buluşturan festival, bu yıl da renkli etkinliklerle Adanalıları ve kente gelecek misafirleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Festivalin açılış programı 9 Ekim 2026 Cuma günü gerçekleştirilecek. Gün boyunca kentin farklı noktalarında festival heyecanı yaşanırken, açılış programı kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Adana’nın Mangal Ateşi Yeniden YanıyorFestival coşkusu kortejle başlayacak

Festival programı kapsamında ilk olarak saat 15.00’te Festival Korteji düzenlenecek. Adana’nın renklerini taşıyacak kortej, kent sokaklarında festival coşkusunu yaşatacak.

Adana’nın kendine özgü kültürü, müziği ve renkli atmosferiyle kortej yürüyüşünün kente ayrı bir hareketlilik kazandırması bekleniyor. Festival kapsamında düzenlenecek etkinliklerle Adana’nın gastronomi kültürünün yanı sıra kentin sosyal ve kültürel zenginliklerinin de tanıtılması hedefleniyor.

Mangal ateşi 10. kez yanacak

Açılış programının en önemli etkinliklerinden biri ise saat 16.00’da gerçekleştirilecek Mangal Ateşi Yakma Töreni olacak.

Adana denince akla gelen önemli simgelerden biri olan mangal ateşi, festival kapsamında bu yıl 10. kez yakılacak. Kentin kebap ve mangal kültürünün ön plana çıkarılacağı törenle birlikte festivalin resmi açılış heyecanı da zirveye taşınacak.

Büyük sofrada buluşma

Adana’nın yöresel lezzetlerini ulusal ve uluslararası ziyaretçilerle buluşturan festival, kentin gastronomi alanındaki tanıtımına da katkı sunuyor. Onuncu yılında düzenlenecek etkinliklerle Adana’nın mutfak kültürünün daha geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanıyor.

Festival organizasyonundan yapılan davette, Adana’nın lezzetlerini, kültürünü ve coşkusunu birlikte yaşamak isteyen herkese çağrıda bulunuldu. Açılış programına vatandaşların da katılım göstermesi bekleniyor.

İmamoğlu’nda öğrencilerin sağlığı için gıda denetimleri aralıksız sürüyor
İmamoğlu’nda öğrencilerin sağlığı için gıda denetimleri aralıksız sürüyor
İçeriği Görüntüle

Açılış programı

9 Ekim 2026 Cuma

15.00 – Festival Korteji
Adana’nın renkleri ve festival coşkusu kortej yürüyüşüyle kente yayılacak.

16.00 – Mangal Ateşi Yakma Töreni
Adana’nın simgeleşen mangal ateşi, festivalin 10. yılında yeniden yakılacak.

Kaynak: Haber Merkezi