2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Adana’da renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi. LÖSEV Adana İl Koordinatörü Betül Özgüven, LÖSEV Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetimcisi Ali Avcı, hastalığı atlatmış çocuklar, aileleri, gönüllüler ve duyarlı vatandaşların katılımıyla yapılan programlarda, löseminin erken tanıyla tamamen tedavi edilebilir bir hastalık olduğu vurgulandı ve Adana sokakları turuncu farkındalık dalgasıyla dolup taştı.

I M G 2933

Araç Kortejiyle Tüm Adana’yı Gezdiler

Etkinlikler, gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen büyük bir araç kortejiyle start aldı. Adana’nın dört bir yanında konvoy halinde ilerleyen araçlar, şehrin ana arterlerini ve caddelerini gezerek vatandaşlara ulaştı. Kortejde yer alan çocuklar ve gönüllüler, ellerindeki turuncu bayraklarla tüm Adana’da lösemiye karşı farkındalık kazandırarak toplumsal duyarlılığı en üst seviyeye taşıdı. Araçların sevgi gösterileri eşliğinde gerçekleştirdiği şehir turu, vatandaşlardan da yoğun alkış ve destek aldı.

I M G 2965

Yürüyüş Korteji ve Atatürk Parkı’nda Şenlik Coşkusu

Araç kortejinin ardından yürüyüş kortejiyle devam eden etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle Kasım Gülek Altgeçidi’nden Atatürk Parkı’na kadar sürdü. İyiliğin, sevginin ve dayanışmanın simgesi olan yürüyüş, renkli anlara sahne oldu. Kortejin son durak yeri olan Atatürk Parkı’nda ise coşkulu bir şenlik düzenlendi.

Adana'nın Kalbi Lösemili Çocuklar Için Attı Turuncu Kortej Büyüledi

Sarıçam’da 1.500 seyirci kapasiteli spor salonu yükseliyor
Sarıçam’da 1.500 seyirci kapasiteli spor salonu yükseliyor
İçeriği Görüntüle

Betül Özgüven’den Toros Gazetesi’ne Özel Açıklamalar

Toros Gazetesi’ne özel olarak konuşan LÖSEV Adana İl Koordinatörü Betül Özgüven, Lösemili Çocuklar Haftası’nın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Bir haftadır LÖSEV’in lösemili çocuklarımız için kazandırdığı bu anlamlı haftayı kutluyoruz. 2-8 Kasım tarihleri boyunca löseminin erken tanıyla kesinlikle tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu herkese anlatmaya çalışıyoruz. Bugün de gönüllülerimizle birlikte büyük bir araç korteji gerçekleştirdik. Bütün Adana’yı gezdik, çocuklarımız tüm Adana’da farkındalık kazandırılmasını sağladılar. Sonrasında yürüyüş kortejine geçtik, şimdi de Atatürk Parkı’ndaki şenliğimizdeyiz. Birlik ve beraberlik içinde çocuklarımızın umudunu büyütmeye devam edeceğiz."

I M G 2924

"Mucize ve Umudun Adı LÖSEV" sloganıyla gerçekleştirilen şenlik, çocukların eğlenceli aktiviteleri ve ailelerin mutluluğuyla sona erdi. LÖSEV yetkilileri, bu özel günde yalnız kalmayan tüm Adanalılara, sivil toplum kuruluşlarına ve gönüllülere teşekkür etti.

I M G 2920

Muhabir: Çağlacan Kurt