ADANA’NIN EN SIRA DIŞI FABRİKASI AÇILDI

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın - Adana'nın Çukurova ilçesi Karslılar mahallesi içerisinde yer alan Azize Taş Etkinlik Fabrikası çok sayıda davetlinin katıldığı bir toplulukla kendi...

ADANA’NIN EN SIRA DIŞI FABRİKASI AÇILDI
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Adana’nın Çukurova ilçesi Karslılar mahallesi içerisinde yer alan Azize Taş Etkinlik Fabrikası çok sayıda davetlinin katıldığı bir toplulukla kendi yerinde hizmete açıldı.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan etkinlik fabrikasının sahibi Azize Taş çocuklara yönelik koruyucu faaliyetler kapsamında iddialı olduğunu, Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler, işletmelere sosyal sorumluluk projeleri konusunda danışmanlık yapacağını ifade etti.

Taş hazırlanan içerikler kapsamında 4 yaş üstü tüm çocuk ve yetişkinlere yönelik faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.

Yürütülen faaliyetler nelerdir?

Azize Taş yürütülen faaliyetler hakkında şunları söyledi:

“Eğitim Danışmanlık Organizasyon faaliyetleri yürütülmektedir.Eğitim faaliyetleri kapsamında çocuk genç ve yetişkinlerin farkındalıklarını artırmak ve kişisel gelişimlerini desteklemek üzere hazırlanan etkinlikler düzenlenmektedir. Çocuklara yönelik koruyucu faaliyetler kapsamında mahremiyet, çocuk hakları, akran zorbalığı, eğitimlerinin yanı sıra özgüven, dinleme, eleştiri ve topluluk önünde rahat konuşmalarını sağlamaya ve dil gelişimlerini desteklemeye yönelik Türkçe, İngilizce Almanca Konuşma Kulüpleri, liderlik ebeveyn çocuk etkinlikleri ve farklı atölye çalışmalarını içeren etkinlikler yapılmaktadır. Genç ve yetişkinlere yönelik olarak sosyal girişimcilik, çatışma yönetimi, ebeveyn oturumları, büyükler için hazırlanmış oyunlar ve personel eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Danışmanlık Hizmetleri kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler, işletmelere sosyal sorumluluk projeleri konusunda danışmanlık/süpervizörlük hizmetlerinin yanı sıra personel motivasyonu, yönetici liderliği gibi konularda destekler sağlanmaktadır. Ayrıca klinik psikologlar eşliğinde farklı travmalara yönelik grup çalışmaları ve aile terapileri yapılmaktadır. Danışmanlık ve eğitim hizmetleri yüz yüze ve online olarak yürütülmektedir. Organizasyon faaliyetleri olarak, doğum günü, açılış, nişan gibi özel gün organizasyonlarına ek olarak firma ve sivil toplum kuruluşlarının eğitim, fuar seminer organizasyonları gerçekleştirilmektedir. Tüm bu hizmetler sırasında çocuklarını getiren aileler için bekleme alanı etkinliğe katılmayan çocuklar için hazırlanmış oyun alanları bulunmaktadır.”

Azize Taş Kimdir?

1982 yılında Adana da doğdu. İlkokulu matematik öğretmeni babasının görevi nedeniyle Mardin Midyat’ta orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. Üniversiteyi Ankara da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesinde Kalite Güvencesi ve Standardizasyon dersleri verdi. 2007 yılında Marmara Üniversitesinde Özel eğitimini tamamlayarak uzun yıllar dezavantajlı çocuklara yönelik projelerde ve eğitimlerinde aktif görev aldı.2013 yılında Suriye Krizi nedeniyle UNİCEF – Kızılay işbirliğinde yürütülen Çocuk Koruma programında hem saha da hem de merkez ofislerde görev yaptı. Bu kapsamda hazırladığı ve sahada süpervizörlüğünü yaptığı Gönüllü-Liderlik Programı Gençlerin ve Ergenlerin Güçlendirilmesi projeleri arasında IFRC tarafından 174 ülke arasında birinci seçilmiştir. 2023 yılında memleketi Adana da Azize Taş Etkinlik Fabrikasını kurmak için çalışmalara başlamış ve Mayıs 2024 yılında  bu sıra dışı fabrikanın açılışını gerçekleştirmiştir.

Bu sıra dışı Fabrika nerede?

Karslılar Mh. 82074 sokak no:18/3 A Çukurova Adana

Etkinlikleri nasıl haber alırız?

İnstagram: azizetas_etkinlikfabrikasi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.