Adana'da öğretmen Burcu Güven, Endonezya'nın Bali Adası'nda tatilde olduğu sırada yaklaşık 1 milyon 650 bin lira değerindeki taşınabilir evi (tiny house) çalındı. Tatilden döndükten sonra arkadaşından aldığı telefonla büyük şok yaşayan öğretmen, evinin bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Olay, Seyhan ilçesi Yeni Mahalle'de 7 Haziran'da meydana geldi. İddiaya göre, Burcu Güven'e ait 01 ALE 929 plakalı yaklaşık 1 milyon 650 bin lira değerindeki tiny house, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bulunduğu yerden çalındı.

Adana dahil 22 ilde FETÖ operasyonu: 128 şüpheli yakalandı
Adana dahil 22 ilde FETÖ operasyonu: 128 şüpheli yakalandı
İçeriği Görüntüle

Adanalı Öğretmenin 1,65 Milyonluk Evi Sırra Kadem Bastı (1)

Tatilden dönünce öğrendi

Olay sırasında Bali'de tatilde bulunan 37 yaşındaki öğretmen Burcu Güven, taşınabilir evinin yerinde olmadığını 30 Haziran'da arkadaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde öğrendi.

Konuyla ilgili ailesiyle birlikte polis merkezine giderek şikâyetçi olan Güven, olayın 7 Haziran'dan itibaren gerçekleştiğinin tespit edildiğini söyledi.

Adanalı Öğretmenin 1,65 Milyonluk Evi Sırra Kadem Bastı (2)

"Sadece evimiz değil, hayalimiz çalındı"

Ocak ayında satın aldıkları tiny houseu arsanın hazır olmaması nedeniyle geçici olarak bulunduğu alanda bıraktıklarını belirten Güven, yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle anlattı:

"Ocak ayında tiny house aldık ve aldığımız yerde bıraktık. Arsamız hazır olmadığı için sürekli taşıyıp getirmek istemedik. Arkadaşımla konuşurken 'Tiny house için çok güzel şeyler aldım' dedim. O da 'Hayırlı olsun, arsaya götürmüşsünüz, yerinde yok' deyince çalındığını öğrendim."

Taşınabilir evin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını dile getiren Güven, "O sadece bizim evimiz değildi, hayalimizdi. Bütün paramızı oraya yatırdık. Gerçekten çok üzgünüm. Şu anda polisten gelecek iyi bir haberi bekliyoruz." dedi.

Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Kaynak: İHA