Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) kurulan Genç Sanayiciler Kurulu, Türkiye’nin sanayileşme yolculuğuna genç bir soluk getiriyor. 400’ü aşkın organize sanayi bölgesi arasında kurumsal kimliğe kavuşan ilk genç sanayici oluşumu olma özelliğini taşıyan kurul, ikinci ve üçüncü kuşak sanayici gençleri aynı çatı altında buluşturuyor.

"Bu platform sayesinde tanışıp iş birliği kuruyoruz"

Başkan Ahmet Kaan Kara, Başkan Yardımcısı Merve Sütcü, Rıdvan Aslan ile yönetim kurulu üyeleri Berfin Yılmaz, Eser Aldanmaz ve Merve Tezcan Bağış’tan oluşan ekip, Adana sanayisinin geleceğine dair umut veren bir tablo çiziyor. Kara, “Başlarda sadece birkaç arkadaş bir araya gelip sohbet ediyorduk. Sonra bunu neden daha organize bir yapıya dönüştürmeyelim diye düşündük. Aynı hedeflere sahip genç sanayiciler olarak birbirimizi tanımıyorduk. Bu platform sayesinde tanışıp iş birliği kuruyoruz” dedi.

Dampingli ürünler çelik sektörünü tehdit ediyor
Dampingli ürünler çelik sektörünü tehdit ediyor
İçeriği Görüntüle

Adanadan Türkiyeye Örnek Olacak Genç Sanayi Modeli (1)

Kurulun 140 üyesi bulunuyor. Kara, “Tecrübe paylaşım toplantıları, teknik geziler, firma ziyaretleriyle üyeler arasında güçlü bir sinerji doğuyor. Üniversitelerde öğretilmeyeni sahada öğreniyoruz. Amacımız para kaybederek değil, dinleyerek öğrenmek” diyerek her 15 günde bir tecrübeli sanayicilerle buluşarak müşteri ilişkilerinden finans yönetimine kadar kritik bilgileri edindiklerini vurguladı.

Türkiye’ye yayılacak model

Kurul, yalnızca Adana’yla sınırlı kalmak istemiyor. Kara, “Aile şirketlerinin yüzde 85-90’ı aynı sorunları yaşıyor. Finans, üretim, insan kaynakları, pazarlama gibi konular bu platformda ortak zeminde tartışılıyor. Böylece genç sanayiciler kendilerini yalnız hissetmiyor. Amacımız bu yapıyı Türkiye geneline yaymak ve OSBÜK bünyesinde TOBB örneğinde olduğu gibi kurumsal bir genç sanayiciler yapılanmasına gitmek” diye konuştu.

Kurulun oluşum sürecinde AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve yönetimin desteğini önemle vurgulayan Kara, “Onların gençliğe duyduğu güven olmasa bu kadar hızlı yol alamazdık. Tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Gelin, ortak akıl ve dayanışma ile sadece Adana’yı değil, Türkiye’yi büyütelim. Gençliğin enerjisini sanayinin dinamizmine dönüştürelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA