Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Adana’nın Çukurova, Karaisalı ve Yüreğir ilçelerindeki taşınmazları kapsayan açık artırma sürecinde bugün son güne girildi. İki oturum halinde düzenlenen müzayedenin ikinci oturumu, 20 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 10.30’da başladı.

Adana Valiliğinin duyurusunda kent genelinde 65 taşınmazın satışa sunulacağı açıklanmıştı. Listede Çukurova’da 12, Karaisalı’da bir ve Yüreğir’de 52 gayrimenkul yer aldı.

Bugün Yüreğir’deki 12 iş yeri için teklif alınıyor

Müzayedenin 19 Ağustos’ta gerçekleştirilen ilk oturumunda konutlar için teklif alındı. Bugünkü ikinci oturumda ise Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bulunan 12 iş yeri açık artırmaya çıkarılıyor.

TOKİ’nin güncel lotlu satış listesine göre iş yerlerinin brüt büyüklükleri 72,34 ile 138,84 metrekare arasında değişiyor. KDV hariç muhammen bedeller ise 6 milyon 149 bin liradan başlayarak 10 milyon 830 bin liraya kadar çıkıyor.

İş yerleri için yüzde 30 peşinat ve 60 ay vade uygulanacak. Taşınmazların teslim süresi üç ay olarak belirtilirken, taksit tutarları altı aylık dönemlerde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ne göre artırılacak.

Muhammen bedeller üzerinden hesaplandığında başlangıç peşinatları 1 milyon 844 bin 700 lira ile 3 milyon 249 bin lira arasında değişiyor. Ancak açık artırmada oluşacak nihai satış bedeli, peşinat ve taksit tutarlarını da yükseltebilecek.

Toki Adana-8

Çukurova’daki iki konut satıştan çekildi

Adana’da satışa sunulacağı açıklanan konutlar arasında Çukurova Göl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki 12 konut, Karaisalı 2. Etap’taki bir konut ve Yüreğir Sinanpaşa Mahallesi’ndeki 40 konut bulunuyordu.

Ancak TOKİ’nin güncellenen lotlu satış listesinde Çukurova’daki iki konutun karşısına “satıştan çekilmiştir” notu düşüldü. Böylece başlangıçta duyurulan 65 taşınmazdan ikisi açık artırma listesinden çıkarılmış oldu.

MHP Adana 15. Olağan İl Kongresi’ne hazırlanıyor
MHP Adana 15. Olağan İl Kongresi’ne hazırlanıyor
İçeriği Görüntüle

Toki Adana2

Açık artırma Ankara ve İstanbul’da yapılıyor

İkinci oturum, Ankara’daki İlbank Sosyal Tesisleri ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Önceden kayıt yaptıran katılımcılar internet üzerinden de teklif verebiliyor.

İnternetten katılım için kayıt süresi 18 Ağustos saat 10.30’da sona erdi. Salonlardan katılacak gerçek ve tüzel kişilerin ise satın almak istedikleri her taşınmaz için ayrı katılım teminatı yatırmaları ve şartnamede belirtilen belgeleri teslim etmeleri gerekiyor.

TOKİ’nin Türkiye genelindeki satışında 51 ilde 235 konut ve 305 iş yeri olmak üzere toplam 540 gayrimenkul açık artırmaya çıkarıldı. Konutlar için yüzde 25 peşin ve 120 ay vade uygulanırken, iş yerlerinin ödeme koşulları projeye göre değişiyor. Satışa ilişkin ayrıntılara TOKİ’nin resmî duyurusundan ulaşılabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi