Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 91. yılı ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında Adana’da belediye başkanları ile başkan vekilleri, yayımladıkları mesajlarla kadınların toplumsal yaşamdaki yerinin önemini vurguladı. Başkanlar, kadınların demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine desteklerini bir kez daha yineledi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği bu özel günün Türkiye’nin demokrasi yolculuğundaki en güçlü adımlardan biri olduğunu belirterek, “Güçlü kadın, güçlü toplum demektir. Kadınların hayatın her alanında var olması için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” mesajını paylaştı.
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve kadınlara seçme–seçilme hakkının tanınışının yıl dönümünü gururla kutladığını ifade etti. Ata’nın gösterdiği yolda kadınların her alanda güçlü ve eşit olduğu bir gelecek için çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı.
Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle andığını belirterek, “Tüm kadınların emeğine, cesaretine ve varlığına yürekten teşekkür ediyorum. Eşit ve umut dolu bir gelecek için birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Seyhan Belediye Başkan Vekili Hasibe Akkan, kadınların her alanda eşit temsilini savunduklarını belirtti. “Özgür bir toplum kadınların sesi ve emeğiyle mümkün” ifadeleriyle kadınların toplumsal katkısına dikkat çekti.
Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Sevil Aydar Yıldız, “Bir şehir, kadınlarının nefesi kadar özgür; emeği kadar güçlü; dayanışması kadar umut doludur” diyerek kadınların Ceyhan’ın sosyal ve kültürel yaşamına kattığı değeri hatırlattı.
Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok ise günün anlamına dikkat çekerek, “Kadınların toplumsal hayatın her alanında eşit haklara sahip olması için verilen mücadelenin yıl dönümünde tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum. Birlikte daha eşit ve güçlü bir gelecek inşa edeceğimize inanıyorum” açıklamasında bulundu.




