Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Adana ve çevresinde hafta sonu yazdan kalma sıcak ve güneşli bir hava etkili olacak, ancak yeni haftayla birlikte serinleme ve yağışlar geliyor.
3 Ekim Cuma günü bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Adana’nın Pozantı ve Mersin’in Çamlıyayla ilçelerinde öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgârın genellikle güney ve batı yönlerden hafif, iç ve yüksek kesimlerde orta kuvvette; öğle saatlerinde ise Mersin’in yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Hafta Sonu Yazdan Kalma Hava Devam Ediyor
4 Ekim Cumartesi günü Adana’da sıcaklık 34 dereceye kadar yükselecek. Nem oranı %24-69 arasında değişeceği için sıcaklık bunaltıcı olmayacak.
5 Ekim Pazar günü ise sıcaklık 33 dereceye düşecek, ancak nemin %87’ye kadar çıkmasıyla birlikte daha boğucu bir hava hissedilecek.

Yeni Hafta Yağışla Geliyor
6 Ekim Pazartesi günü sıcaklık 30 dereceye inecek. Nem yüksek olacağı için hava zaman zaman bunaltıcı olabilir.
7 Ekim Salı günü ise Adana’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 30 derece civarında kalırken ani sağanaklar görülebilir.
8 Ekim Çarşamba günü yağışların devam etmesi ve sıcaklığın 27 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Rüzgârın hızının saatte 21 km’ye çıkmasıyla birlikte serin ve yağışlı bir hava hakim olacak.




