ADANA’DA TÜYAP FUAR ALANINDA KARİYER VE MESLEKİ EĞİTİM GÜNLERİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği finansal desteği ve Alman Kalkınma Bankası iş birliği ile yürütülen SEUP projesi kapsamında...

ADANA’DA TÜYAP FUAR ALANINDA KARİYER VE MESLEKİ EĞİTİM GÜNLERİ BAŞLADI
Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği finansal desteği ve Alman Kalkınma Bankası iş birliği ile yürütülen SEUP projesi kapsamında Adana’da TÜYAP’ta kariyer ve mesleki eğitim günleri başladı. Fuara çok sayıda okuldan öğrenciler katıldı.

TEVKE, “MESLEKİ EĞİTİM BİREYLERİN BELİRLİ BİR MESLEK ALANINDA TECRÜBE KAZANMASINI SAĞLAR”

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Mesleki eğitim bireylerin belirli bir meslek alanında tecrübe kazanmasını sağlayan ve onları iş hayatına hazırlayan bir eğitim modelidir. Bu eğitim modeli her geçen gün artmaktadır. Günümüzde iş verenler belirli bir beceri, yeteneklere sahip çalışan aramaktadır. Teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitim ile gerçek iş ortamına hazırlamaktadır. Bu sayede mezunlar iş hayatına daha hızlı adapte olabilir ve iş verenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Mesleki eğitim aynı zamanda ekonomik büyüme içinde kritiktir. Nitelikli ve eğitimli iş gücü üretkenliği arttırır ve yenilikçi çözümlerinin geliştirilmesine de katkıda bulunur. Mesleki eğitime daha fazla önem verilmeli ve bu alandaki çalışmalara desteklemeliyiz. Hep birlikte daha güçlü ve refah dolu bir gelecek inşa edebiliriz. Bugün 100 aşkın temsilcilerimiz, okullarımız ile beraber 3 sürecek bir fuar gerçekleştiriyoruz” diyerek ifade etti.

Alman Kalkınma Bankası Teknik Proje Koordinatörü Utku Çil açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Avrupa birliği tarafından finanse edilen ve Alman Kalkınma bankası aracılığıyla Milli eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen SEUP projesi kapsamında ikincisi düzenlenen kariyer ve mesleki eğitim günlerinde bugün Adana’da sizlerleyiz. İki hafta önce bu etkinliğin ilk ayağını Gaziantep’te gerçekleştirdik. Özel sektör temsilciği ile meslek lisesi öğrencilerimizin bir araya geldiği 8. Sınıf öğrencilerin meslek liseleri ile tanışma fırsatı bulduğu meslek sohbetleri ve sahne performansları ile zenginleştirilmiş amacını tam olarak hizmet yapan organizasyon  gerçekleştirildik. Eminim ki önümüzde 3 gün boyunca Adana’da bu perfonmasyonu yukarılara taşıyacağız. Alman Kalkınma Bankası olarak biz de hem fikiriz, teorik bilginin yanı sıra pratik becerilerle donatılmış, iş dünyasının taleplerine uyumlu şekilde yetişmiş, nitelikli iş gücünün varlığı ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarıdır.”

MUSTAFA GÜNAY, “ÖĞRENCİYİ MESLEKİ EĞİTİME YÖNLENDİRMEK VE MESLEKİ EĞİTİMİN SUNDUĞU FIRSATLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRMEKTİR”

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar Projeler Daire Başkanı Mustafa Günay, “ Adana ilimizde bakanlığımız yürüttüğümüz Mesleki ve Teknik Eğitim yoluyla sosyal ve ekonomik uyum projesi kapsamında yapılan kariyer ve mesleki eğitim günlerine hoş geldiniz. Kariyer ve mesleki eğitim günleri iki amaca hizmet etmektedir. Birincisi ortaokul öğrencilerine mesleki eğitimi tanıtmak, daha fazla öğrenciyi mesleki eğitime yönlendirmek ve mesleki eğitimin sunduğu fırsatlar hakkında bilgilendirmektir. İkinci amacımız ise mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinin iş dünyası ile bir araya gelmelerini sağlamaktır. Bu etkinliğimiz öğrencilerimizin kariyer planlamalarına yardımcı olacak, geleceğin meslekleri ile istihdam fırsatları, kendi işlerini kurma, girişimcilik konularında ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ve yetkinliklerin anlatılması yeni mezun olacak öğrenciler ile bir araya gelinmesi için fırsatlar sunacaktır” diyerek aktardı.

KÖŞGER, “ BÜTÜN ODA BAŞKANLARIM, BÜTÜN SEKTÖRLER ‘ARA ELEMAN’ İHTİYACINDAN BAHSEDİYORLAR

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger konuşmasında Ara Eleman konusuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı; “Ülkenin en önemli sorunlarından birisi haline geldi. Bütün oda başkanlarım, bütün sektörler ‘Ara Eleman’ ihtiyacından bahsediyorlar. Maalesef bu sebeple mesleki eğitimin bir şekilde ülkede istenilen şekle getiremedik. Bir ülkede herkesin doktor olması, herkesin mühendis olması, herkesin üniversite okumuş olması mümkün değil, gereklide değil. Bunu çok iyi planlayabilmemiz lazım. Eğitimin ilk safhalarında gençlerimizi kabiliyetlerine, yeteneklerine göre tespit edip onları en uygun alanlara yönlendirmemiz lazım. Mesleki eğitim ve kariyer günleri bu olaya dikkat çekmek için önem arz ediyor.”

 

Kaynak: Özel Haber - Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.