Asayiş

Adana’da trafikte rekor ceza: 25 binlik motor, 220 bin TL ceza

Adana’da ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücüye 180 bin, araç sahibine 40 bin lira ceza kesildi. 25 bin liralık motor trafikten men edildi.

Abone Ol

Adana’da ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücüye kesilen yüksek tutarlı ceza, tartışmaları beraberinde getirdi. 25 bin lira değerindeki motosiklet için toplamda 220 bin liralık cezai işlem uygulanırken, araç trafikten de men edildi.

Olay, 28 Mart’ta merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Yahya Karaaslan (35), ehliyet sınavına giren arkadaşı Azat Poyraz’ı (24) sınav alanına götürdü. Sınavı kazanan Poyraz, dönüşte Karaaslan’ın sağlık durumu nedeniyle motosikleti kullanmak zorunda kaldı.

Bir süre sonra trafik ekipleri tarafından durdurulan motosiklette yapılan kontrolde, sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlendi. Bunun üzerine Poyraz’a 180 bin lira, motosiklet sahibi Karaaslan’a ise aracı ehliyetsiz kişiye kullandırdığı gerekçesiyle 40 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca motosiklet trafikten men edildi.

Yaşanan duruma tepki gösteren Karaaslan, motosikletin değerinin 25 bin lira olduğunu belirterek kesilen cezanın orantısız olduğunu savundu. Olayda cezaya konu olan sürücünün ise ehliyeti kısa süre sonra aldığı öğrenildi.