Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK adına düzenlendiği öne sürülen korsan gösterilere katıldığı iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanık için 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 2 Şubat tarihinde tutuklanan V.S. hakkında hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İddianamede, sanığın 19 ve 20 Ocak tarihlerinde Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde terör örgütü çağrısıyla gerçekleştirilen korsan gösterilere katıldığı öne sürüldü. V.S’nin, diğer göstericilerle birlikte çöp konteynerlerini kullanarak yolu trafiğe kapattığı, güvenlik güçlerine taş, sopa, tekme ve yumruklarla saldırdığı iddia edildi.
Yüzünü Gizleyip Slogan Attığı Öne Sürüldü
İddianamede, sanığın kimliğinin belirlenmesini engellemek amacıyla yüzünü bez parçasıyla kapattığı, terör örgütünü destekleyen sloganlar attığı ve yolda lastik yaktığı belirtildi. Ayrıca sanığın cep telefonunda eylemlere ilişkin görüntülerin bulunduğu ve sosyal medya hesabında terör örgütü propagandası içerdiği değerlendirilen paylaşımlar tespit edildiği ifade edildi.
Evinde Arama Yapıldı
Soruşturma kapsamında sanığın ikametinde yapılan aramalarda örgütsel flama ve yasaklı yayın niteliğinde olduğu belirtilen kitapların ele geçirildiği kaydedildi.
Savcılık, V.S. hakkında “görevi yaptırmamak için direnme”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “kamu malına zarar verme”, “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” ve “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri alet taşıyarak veya kendisini tanınmayacak hale getirerek katılma” suçlarından toplam 5 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Suçlamaları kabul etmediği öğrenilen tutuklu sanığın, önümüzdeki günlerde Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacağı bildirildi.





