Adana’da Film Gibi Doğum
Adana’da sıradan bir taksi yolculuğu, unutulmaz bir ana dönüştü. Duraktan gelen acil çağrıya yanıt veren taksi şoförü Samet Aygün (30), Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi’nden aldığı Suriyeli Yesen ailesini hastaneye götürmek üzere yola çıktı. Ancak doğum sancısı artan hamile kadın, hastaneye varmadan aracın içinde erkek bebek dünyaya getirdi.
Kordon Aracın İçinde Kesildi
Doğumun ardından taksiyi hızla hastaneye süren Aygün, sağlık ekiplerine durumu bildirdi. Hastane önünde sağlık personeli, bebeğin göbek kordonunu araçta kesti. Anne ve bebek hastaneye alınarak tedavi altına alındı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
“Bebek sesi geldi, çok tuhaf oldum”
Olay anını İHA’ya anlatan taksici Samet Aygün, yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle dile getirdi:
“Durakta çay içiyordum, acil bir çağrı geldi. Hemen adrese gidip aileyi aldım. Yolda giderken kadın bir anda doğum yaptı. Bebek sesi gelince ne yapacağımı şaşırdım. Hemen hastaneye yetiştirdim, hemşire göbek kordonunu taksinin içinde kesti. Anneyle bebeğin durumu çok şükür iyiymiş.”
“Yesen Ailesi’nden Artık Ücret Almayacağım”
Taksici Samet Aygün, yaşadığı bu duygusal olayın ardından örnek bir davranış sergiledi. Aygün, Yesen Ailesi’ne “THY tarifesi” uygulayacağını, yani bundan sonra onlardan hiçbir yolculuk için ücret almayacağını belirtti.
“Evren Taksi olarak Yesen bebeğe ve ailesine Türk Hava Yolları’nın uyguladığı ücretsiz ulaşım tarifesini biz de uygulayacağız. Onlardan artık taksi ücreti almayacağız.”





