ADANA’DA SİMİT FİYATI EKMEK FİYATINI GEÇTİ!

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak - Adana’da simit ve ekmek fiyatına 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde...

ADANA’DA SİMİT FİYATI EKMEK FİYATINI GEÇTİ!
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Adana’da simit ve ekmek fiyatına 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere zam yapıldı. 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 15,38 zamlanarak 7,5 TL oldu. Simidin fiyatı ise firma farklılıkları göz önünde bulundurularak 18 TL’ ye yükseldi.

Yeni fiyat tarifesine göre Adana’da seyyar satıcılarda simit 10 TL’ye yükselirken çeşitli firmalarda 18 TL’yi gördü. Adana’da 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle simit ve ekmekler yeni fiyatlardan satılmaya başlandı.

“ADANA’DA SİMİT 18 TL”

Seyyar satıcılara oranla pastanelerdeki satış oranları vatandaşları hüsrana uğrattı. Pastaneden simit alan ve fişini gösteren bir vatandaş “ Artık simitte yiyemeyeceğiz ne hale geldik. Bir simide 18 TL verdim. Durumumuz gerçekten içler acısı” dedi.

Adana’da seyyar satıcılık yapan Samet S. 10 TL’ den sattığı simitleri hakkında şu cümleleri dile getirdi. “ İki yıldır bu işi yapıyorum. Simitlerimizi 10 TL’ den satıyoruz. Ocak ayından önce 7,5 TL’ ye veriyorduk. Fırından zam gelince bizde 10 TL yaptık. Biz birinci kalite çalışmaya çalışıyoruz. Toptanını daha ucuza alırken şu an ucuza alamıyorum. Fırın zam yapınca benim otomatikman müşteriye yansıtmam gerekiyor ilk bir lira zam geldi yansıtmadım müşteriye, benden olsun dedim. Daha fazla yansıtmamazlık yapamıyoruz atıyorum küncüye una zam geliyor fırıncı zam yapıyor bizlerde yapmak zorunda kalıyoruz. Tabi ki ben kendi giderimi hesaplayarak zammı yapıyorum zam fırsat haline getirmiyorum kazancım ne yönde olması gerekiyorsa ona göre hareket ediyorum.”

“EN AZINDAN EKMEKLE AYNI FİYAT OLSUN DEDİM”

Simitle ekmek fiyatını karşılaştıran seyyar satıcı simitçi Samet S. Şu cümleleri ifade etti. “ Fiyat en azından ekmekle beraber olsun dedim. Örnek veriyorum önceden daha uyguna aldığım için daha uyguna verebiliyordum. Şu an bir tane elemanım çalışıyor 18 yaşında bir genç çalıştırıyorum. 400-500 lira para vermem gerekiyor. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği de veriyorum. 400 lira bir elemana verdiğimi düşünürsek simit başı bana 4 TL kalması lazım ki ben bu işi yapabileyim. Açıkçası ben şu an simidi 6 TL’ den alabiliyorum 10 TL’ ye satıyorum. Diğer x firmalarının simiti pahalı satmasının nedeni belki de dükkanı kira bilemeyeceğim. Zam konusunda fırıncının bana dediği künçünün çuvalına 50 lira zam geldiği için zam yapmak zorunda kalıyoruz. Sadece simitte değil daha düne kadar ayranı yapmak için yoğurdun 5 kilosunu 70 TL’ye alırken 5 kilosu 100 TL oldu. Yakın bir zamanda simitlere yeni bir zam beklemiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.