Adana’da PVC ustasını tabancayla vurarak öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 15 yaşındaki iki çocuk tutuklandı.
Olay, 3 Mart’ta merkez Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre L.A. (15) ile H.H. (15), PVC ustası Yusuf Çelik’e (39) silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda H.H’nin motosikleti kullandığı, L.A’nın ise iş yerinin önüne geldiklerinde Çelik’e tabancayla ateş ettiği öne sürüldü.
Başından vurulan Çelik için çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çelik, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Çelik’in cenazesi memleketi Mardin’de toprağa verildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından yaptıkları çalışma sonucu şüpheliler L.A. ve H.H’yi suç aleti tabancayla birlikte Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki ara sokaklarda yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Şüphelilerin ifadelerinde, Yusuf Çelik’in daha önce kendilerine küfür ettiği gerekçesiyle saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledikleri ileri sürüldü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen L.A. ve H.H., çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.





