Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde park halindeki tırlardan akü çaldıkları öne sürülen iki arkadaş, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Olay, 16 Nisan gecesi Yeni Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre otomobille mahallede dolaşan Orhan K. (26) ile Sefa Y. (28), park halindeki bir tırın akülerini sökerek çaldı. Şüphelilerin daha sonra çevrede bulunan iki farklı tırdan daha akü çaldığı belirlendi.

Sabah aracını çalıştırmak isteyen tır sahibi Ahmet K., akülerin yerinde olmadığını fark ederek durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini belirledi.

Polis ekipleri, zanlıların Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bir evde saklandığını tespit etti. Düzenlenen baskında iki şüpheli çalınan akülerle birlikte gözaltına alındı.

Adana'da toprağa gömdüğü yasaklı maddeyi satarken yakalandı
Adana'da toprağa gömdüğü yasaklı maddeyi satarken yakalandı
İçeriği Görüntüle

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, “Paraya ihtiyacımız vardı” diyerek suçlarını kabul ettikleri öne sürüldü.

Adliyeye sevk edilen Orhan K. ve Sefa Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen aküler ise sahiplerine teslim edildi.

Kaynak: İHA