Otizm spektrum bozukluğuna sahip bireylerin gelişim süreçlerini desteklemek, aileler ile uzmanlar arasında güçlü köprüler kurmak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla önemli bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar'ın öncülüğünde duyurulan zirve, alanında uzman isimleri, aileleri ve konuya duyarlı tüm vatandaşları aynı platformda buluşturmaya hazırlanıyor.

Adana'da Otizm Için Tarihi Buluşma 1. Otizm Zirvesi Yarın Kapılarını Açıyor (2)

TSK'nın ateş gücünün sergilendiği Ateş Serbest-2026 tatbikatı tamamlandı
TSK'nın ateş gücünün sergilendiği Ateş Serbest-2026 tatbikatı tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar ve Aileler Aynı Masada Buluşuyor

Zirve boyunca, otizmli bireylerin erken tanı süreçleri, eğitimde karşılaşılan güncel yaklaşımlar ve ailelerin bu süreçte yaşadığı deneyimler masaya yatırılacak. Uzmanların rehberliğinde gerçekleştirilecek oturumlar, ailelerin akıllarındaki soru işaretlerini gidermeyi ve en güncel bilimsel gelişmeleri paylaşmayı hedefliyor. Bu buluşma, teorik bilgilerin pratik çözümlerle buluştuğu kapsamlı bir etkileşim alanı sunacak.

Güçlü Bir Dayanışma ve Gelecek Vizyonu

Özel çocukların toplumsal hayata tam ve etkin katılımını sağlamak adına kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulanacak. Zirve, yalnızca bireysel gelişim süreçlerini ele almakla kalmayıp, Adana genelinde otizm alanında yürütülecek ortak projelerin ve destek mekanizmalarının da temelini atacak.

Etkinlik Bilgileri:

  • Tarih: 15 Ekim 2026 Perşembe

  • Saat: 10:00

  • Yer: Adana Şehir Hastanesi Konferans Salonu

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, tüm meslektaşlarını, kıymetli aileleri ve duyarlı vatandaşları bu anlamlı zirveye davet ederek, özel çocukların geleceğini birlikte inşa etme çağrısında bulundu.

Adana'da Otizm Için Tarihi Buluşma 1. Otizm Zirvesi Yarın Kapılarını Açıyor (1)

Kaynak: Haber Merkezi