Adana’da sezaryenle doğum yaptırılan hamile sahipsiz bir kedinin omuriliğinde saçma tespit edilince, veteriner tarafından ameliyatla çıkartıldı ve kedi yeniden hayata tutundu.
Hayvansever Sude Arslan, yürüyemeyen kediyi bakmak üzere sahiplendi. Kedinin hamileliği nedeniyle yürüyemediğini düşünen Arslan, doğuma kadar bakmaya devam etti. Ancak kedi sancı çekmesine rağmen doğum yapamayınca veteriner kontrolüne götürüldü. Sezaryenle yavrular alınan kedinin omuriliğinde saçma olduğu anlaşıldı.
Daha sonra omurilikteki saçmayı çıkarmak için veteriner İsmail Serdar Sayar tarafından yaklaşık 3 saat süren operasyon yapıldı. Sayar, kedinin şu an hislerinin olduğunu ve fizik tedaviyle yürütülmeye çalışılacağını söyledi. Tedavi süreci devam eden kedi, iyileşmesinin ardından sahiplendirilebilecek.
Kedinin çok güçlü bir bünyesinin bulunduğunu anlatan Sayar, şöyle konuştu:
"Tek umudumuz bundan sonra yürümesi. Şu anda his var ama fizik tedaviyle de yürütmeye çalışacağız. Kedimiz ameliyatta gayet iyi dayandı zaten yüksek bir teknolojiyle yapılan bir ameliyattı. Daha tam kendinde değil ama iştahla mamasını yedi. Genel anlamda iyileşeceği kanaatindeyim."
Veteriner hekim Sayar ise sahipsiz hayvanlara karşı duyarlılık çağrısında bulundu.
Hayvansever Sude Arslan da gerçekleştirilen başarılı operasyonla kedinin daha sağlıklı göründüğünü, yavaş yavaş hareketlenmeye başladığını belirtti.