Adana’da görev yapan kadın gazeteciler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Kadın Kurulu tarafından organize edilen program, ÇGC Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyesi kadın gazetecilerin yanı sıra cemiyet yönetim kurulu üyeleri ve eşleri de katıldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda kadın gazetecilerin dayanışmasına vurgu yapıldı.

Kadın gazeteciler taleplerini dile getirdi
Etkinlikte kadın üyeler, Kadın Kurulu Başkanı Sema Erdoğan ve Başkan Yardımcısı Nurdan Eryalaz’a mesleğe ilişkin taleplerini iletti. Kadın gazetecilerin dayanışmasının önemine dikkat çekilen programda mesleki gelişim ve ortak projeler de gündeme geldi.

Başkan Çakın’dan destek mesajı
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kurtul Çakın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yalnızca bir anma günü olmadığını, aynı zamanda kadınların eşitlik, emek ve özgürlük mücadelesinin simgesi olduğunu söyledi.
Kadınların basın dünyasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Çakın, “Kadınlarımız toplumun her alanında olduğu gibi basın camiasında da büyük bir özveriyle çalışıyor. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak kadın üyelerimizin mesleki gelişimini ve sosyal dayanışmasını desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Kadınlar Günü pastası kesildi
Program kapsamında Yeşil Fırın tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü pastası, cemiyetin en kıdemli kadın üyesi ve Onur Kurulu Başkanı Melek Kurt tarafından kesildi. Pastanın ilk dilimi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kurtul Çakın’a ikram edildi.
Etkinlikte Garden Koala tarafından gönderilen çiçekler de ÇGC Başkanı Kurtul Çakın, Başkan Vekili Temel Eren, Başkan Yardımcısı Murat Yonat ile yönetim kurulu üyeleri Muzaffer Taş ve Umutcan İşledici tarafından kadın gazetecilere takdim edildi.
Kadın gazeteciler etkinlikte bol bol fotoğraf çekerek anlamlı günü anıya dönüştürdü.





