Adana Diş Hekimleri Odası ile NOTCH Etadental iş birliğinde düzenlenen “İmplant ve İmplantüstü Protezlerde Dijital İş Akışı” eğitimi, diş hekimlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Dt. Yiğit Şengör katıldı.
Eğitimde, implant tedavisinde dijital teknolojilerin sağladığı avantajlar, doğru planlama yöntemleri ve güncel uygulamalar ele alındı.
“Güzel gülüşlere değer katıyoruz”
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, implant tedavisinin modern yöntemlerle güvenli ve konforlu hale geldiğini belirterek, “İmplant tedavilerinde en yeni teknolojileri kullanıyoruz. Sürekli kendimizi geliştirerek hastalarımıza daha konforlu bir tedavi süreci sunuyoruz. Bu sayede hem çiğneme fonksiyonunu güçlendiriyor hem de estetik açıdan güzel gülüşlere değer katıyoruz” dedi.
“Kimse dişsiz kalmamalı”
Adana’ya ilk kez geldiğini belirten Dt. Yiğit Şengör ise, esprili bir dille implantın önemine dikkat çekti. Şengör, “Adana kebabını rahat yemek isteyenler dişsiz kalmamalı, mutlaka implant yaptırmalı” ifadelerini kullandı.
Dijital teknolojiyle ağrısız tedavi
İmplant uygulamalarındaki teknolojik gelişmelere değinen Şengör, rehberli cerrahi yönteminin sağladığı kolaylıklara dikkat çekti. Şengör, “Hastadan alınan tomografi ve ölçüler dijital ortamda birleştirilerek özel bir implant rehberi hazırlanıyor. Bu yöntem sayesinde implantlar çok daha doğru konumlandırılıyor. Üstelik kesi ya da dikiş olmadan, hastayı ağrısız ve konforlu şekilde evine gönderebiliyoruz” diye konuştu.
Eğitimde ayrıca implant ve implantüstü protezlerde dijital iş akışı detaylı şekilde anlatılırken, katılımcı diş hekimlerinin soruları da yanıtlandı.




