Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Adanalı vatandaşlar ilk iftar saatini merak ediyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026 Ramazan imsakiyesine göre Adana’da ilk oruç ve ilk iftar saati netleşti.

Sarıçam’da Özbekistan esintisi: Büyükelçi Khaydarov, Başkan Uludağ'ı ziyaret etti
Sarıçam’da Özbekistan esintisi: Büyükelçi Khaydarov, Başkan Uludağ'ı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

2026 Ramazan ayının ilk günü olan 19 Şubat 2026 Perşembe günü Adana’da ilk sahur ve iftar vakitleri belli oldu. Vatandaşlar, bu tarihte ilk oruçlarını tutacak ve akşam ezanıyla birlikte ilk iftarlarını açacak.

Diyanet’in resmi verilerine göre Adana’da Ramazan’ın ilk günü imsak vakti 05:56, güneş 07:16’da doğacak. Öğle namazı 12:58, ikindi namazı ise 16:00’da kılınacak.

Merakla beklenen ilk iftar saati ise 18:29 olarak açıklandı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte Adana’da ilk iftar yapılacak. Yatsı namazı ve ilk teravih namazı ise 19:44’te eda edilecek.

Yetkililer, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerinin her gün birkaç dakika değişeceğini hatırlatarak, vatandaşların günlük imsakiye takibini ihmal etmemeleri gerektiğini belirtti.

Adana’da Ramazan ayının ilk iftarı için camilerde ve evlerde hazırlıklar sürerken, kent genelinde Ramazan coşkusunun şimdiden hissedilmeye başlandığı gözlemleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi