Adana’da iki genç grafiti sanatçısı, hayranı oldukları arabesk müziğin efsane isimleri Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses’i, doğup büyüdükleri mahallede duvarlara resmetti. Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’nin iki evinin duvarına yapılan dev grafitiler, mahalle sakinlerinden de büyük ilgi gördü.
Sanatçılar Çağatay Kayarlı ve Alper Ağca’nın yaklaşık üç hafta süren emekleriyle ortaya çıkan grafitiler, hem Adana kültürüne hem de Türk müzik tarihine iz bırakacak bir çalışma oldu.
“Onların Şarkılarıyla Büyüdük”
Çalışmayı hayata geçiren grafiti sanatçılarından Çağatay Kayarlı, duygularını şu sözlerle aktardı: “Öncelikle ikisi de çok değerli sanatçılar. Bu çalışmayı yaparken çok keyif aldık. Biz de Adanalıyız, onların kültürünü ve mahallelerini çok iyi biliyoruz. Onların şarkılarıyla büyüdük. Bu nedenle gönülden yapıldı. Mahalleli de bize çok sahip çıktı, saygı duydu. Biz de onlardan geriye ölümsüz bir eser bırakmak istedik.”
“Sanat Tarihine Güzel Bir İz Bıraktık”
Projede yer alan Alper Ağca ise, “Bu sokaklarda yürüyüp kahvehanelerde oturmuşlardı. Biz de onların izlerini sanatla canlandırdık. Sprey boyayla ve iskeleler kurarak yaptığımız ilk büyük çalışma oldu. Üç haftada tamamladık. Hem bizim için hem de sanat tarihi için çok özel bir iş ortaya çıktı” dedi.
Mahalleli Gözyaşlarını Tutamadı
Hürriyet Mahallesi sakinlerinden 88 yaşındaki Ali Tunç ise grafitileri görünce duygulandı: “Ferdi Tayfur’un babası çok yakın arkadaşımdı. Müslüm Gürses’in babasının da kahvehanesi burada vardı. Biz bir aile gibiydik. Çalışmaları görünce sanki onları yeniden görmüş gibi oldum. Allah bu işi yapanlardan razı olsun.”