Adana’da sosyal medya ve ilan siteleri üzerinden ürün satan vatandaşları dolandıran şebeke, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Şüphelilerin, satıcılara "Ücreti banka hesabına göndereceğiz" diyerek ürünleri teslim aldıktan sonra ortadan kayboldukları belirlendi.
Alınan bilgiye göre, Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden cep telefonu, beyaz eşya, mobilya ve kurbanlık hayvan satışı yapan vatandaşları hedef alan dolandırıcılık şebekesi takibe aldı. Yapılan çalışmada, şüphelilerin Cono Aşireti mensubu olduğu, alıcı gibi davranarak satıcıları kendi adreslerine çağırdıkları, ürünleri teslim aldıktan sonra banka havalesi vaadiyle ortadan kayboldukları tespit edildi. Bazı olaylarda kadın şüphelilerin, satıcıları cinsel tacizle suçlama tehdidiyle sindirmeye çalıştığı ve böylece şikâyetçi olmalarının önüne geçmeye çalıştığı da belirlendi.
Demir kapılar koçbaşıyla kırıldı
Elde edilen bilgiler doğrultusunda sabaha karşı özel harekât polislerinin desteğiyle operasyon düzenlendi. Baskınlarda demir kapılar koçbaşıyla kırılarak 7 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki ifadesinde dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmeyen şüpheliler, tüm ürünlerin ücretini ödediklerini öne sürdü. Ancak ifade ve deliller doğrultusunda 13 satıcının mağdur edildiği belirlendi.
Emniyette işlemleri tamamlanan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Çağla D., Hazel O., Emirhan D. ve Cezmik D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.