Türkiye genelinde Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve hasta yakınlarını bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Alzheimer dernekleri, düzenledikleri etkinliklerle önemli bir toplumsal farkındalık oluşturuyor. Bu kapsamda aktif çalışmalarıyla öne çıkan Adana Alzheimer Derneği, düzenlediği etkinliklerle hasta yakınlarına destek olmaya devam ediyor.

Adana Alzheimer Derneği Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Evlice, yönetim kurulu ile birlikte her ay 2-3 etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, Alzheimer hastalarının yakınlarına yönelik önemli katkılar sunduklarını ifade etti.

“Türkiye’de 1 milyondan fazla hasta var”

Alzheimer hastalığında son yıllarda artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Evlice, Türkiye genelinde 1 milyondan fazla Alzheimer hastası bulunduğunu, bu durumun ailelerle birlikte yaklaşık 5 milyon kişiyi etkilediğini söyledi. Hastalığın cerrahi bir tedavisinin bulunmadığını belirten Evlice, sürecin yönetiminde yaşam tarzının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Uzmandan yaz depresyonu uyarısı: Bu belirtileri hafife almayın
Uzmandan yaz depresyonu uyarısı: Bu belirtileri hafife almayın
İçeriği Görüntüle

Evlice, “Sadece ilaç tedavisi yeterli değil. Bilimsel çalışmalar, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için hafif egzersizler yapılmasını, kitap okunmasını, yabancı dil öğrenilmesini, resim ve bulmaca gibi zihinsel aktivitelerin artırılmasını öneriyor” dedi.

Ücretsiz tiyatro ve eğitim programı düzenlenecek

Adana Alzheimer Derneği tarafından 5 Nisan Pazar günü saat 13.00’te Döşeme Mahallesi’nde bulunan Adana Müzesi Tiyatro Salonu’nda “Demans Pratiği Tiyatro Oyunu ve Eğitimi” düzenlenecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte, Alzheimer hastalarına yaklaşımda doğru ve yanlış yöntemler sahne üzerinden anlatılacak.

Etkinlikte nörolog, yönetmen ve oyuncu Doç. Dr. Armağan Uysal’ın yanı sıra oyuncular Güzin Sönmez ve Fatma Kılıçköy sahne alacak. Programda, hasta yakınları ve bakımevi çalışanlarına yönelik önemli bilgiler paylaşılacak.

Prof. Dr. Evlice, etkinliğin verimli geçeceğine inandıklarını belirterek, katkı sağlayan sponsorlara teşekkür etti.

Kaynak: Adana Alzheimer Derneği