Adana’da dev pervane hayali gerçek oldu

Adana’nın bunaltıcı sıcaklarına çözüm Teknofest’ten geldi.

Yayınlama: 04.10.2024
A+
A-

 

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın hayali olan dev pervane projesi, Teknofest tarafından Adana sıcağına karşı sahada yerini aldı.

Teknofest Şakirpaşa Havalimanına dev pervaneler yerleştirdi

TEKNOFEST kapsamında hayata geçirilen Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın yıllar önceki önerisi olan dev pervane projesi, Adana’nın bunaltıcı sıcağına karşı Teknofest Adana 2024’te yerini aldı. Aytaç Durak’ın görev yaptığı dönemde Adana sıcaklarına karşı önerdiği, çelik halatlarla yere bağlı zeplinlerin üzerindeki güneş enerjisi panelleri aracılığıyla dev pervaneleri çalıştırarak, soğuk havayı yere doğru üfleme fikri, o zamanlarda çok sıra dışı gelmiş uzmanlar tarafından atmosferi olumsuz etkileyeceği belirtilmişti. Bu sıra dışı fikir yıllar sonra Teknofest Adana 2024’te hayata geçirildi.

Vatandaşlar dev pervanelerde serinledi

Adana’nın sıcağına karşın kurulan pervaneler vatandaşların odak noktası oldu. Aytaç Durak’ın fikri yıllar sonra gerçekleşmiş olsa da Adana’nın sıcağına yeterli gelmedi. Vatandaşlar Pervanelerin tadını çıkarmaya çalışsa da, Adana’nın aşırı sıcaklarına karşı kısa süreli bir serinleme anı yaşattı.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.