Hicri takvime göre yeni yılın ve Muharrem ayının başlamasıyla birlikte Adana’da oruç matemine giren Alevi yurttaşlar, ilk oruçlarını 100. Yıl Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı’nda dualar ve lokmalar eşliğinde açtı. Vakıf Başkanı Saim Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı oruç açma programında duygusal anlar yaşandı.
İlk oruç açımına katılan yurttaşlar, Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarını anarak, birlik ve dayanışma içinde lokmalarını paylaştı.
Başkan Saim Yılmaz: “Canlarla lokmalarımızı pay eyledik”
Vakıf Başkanı Saim Yılmaz yaptığı açıklamada, Muharrem orucunun ilk gününde yaşanan manevi birlikteliğe dikkat çekti. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:“Muharrem orucunun birinci gününde canlarla lokmalarımızı pay eyledik. Matem orucunu tutan, tutmak isteyip de tutamayan, yüreğinde Kerbela aşkı olan tüm canların dildeki dilekleri, gönüldeki muratları HAK katında kabul olsun… AŞK İLE.”
Oruç Açma Programında Duygulu Anlar Yaşandı
Vakıf binasında yapılan oruç açımında, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri için dualar okundu. Birlik, barış ve sevgi mesajlarının verildiği etkinlikte lokmalar paylaşıldı, Kerbela’nın anlam ve önemi üzerine konuşmalar yapıldı.
Katılımcılar, Alevi inancının en kutsal dönemlerinden biri olan Muharrem ayında tutulacak 12 günlük matem orucunun, adalet, sabır ve insanlık için bir duruş olduğunu vurguladı.