Brent petrol fiyatlarındaki sert yükselişin ardından akaryakıt sektöründen gelen son dakika bilgisi, Adana sokaklarında soğuk duş etkisi yarattı. Sektör temsilcileri, motorin grubuna son dönemin en ağır zamlarından birinin yapılacağını duyurdu. Edinilen bilgilere göre, mazotun litre fiyatına tam 2,57 TL ekleme yapılacak.

Sarıçam’da spor hamlesi: Başkan Uludağ yatırımları sahada inceledi
Sarıçam’da spor hamlesi: Başkan Uludağ yatırımları sahada inceledi
İçeriği Görüntüle

ÇUKUROVA TARIMI VE LOJİSTİĞİ TEHLİKEDE

Bu devasa artışın pazartesi gece yarısından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Adana gibi tarım ve sanayinin kalbi olan bir şehirde, akaryakıt sadece bir ulaşım kalemi değil, aynı zamanda en büyük üretim maliyeti anlamına geliyor. Hali hazırda yüksek seyreden fiyatlar, 2,57 liralık bu son darbeyle birlikte Adana istasyonlarında 60 TL barajını resmen aşacak. Özellikle ekim ve hasat dönemine hazırlanan üreticiler, traktör depolarını doldurmanın imkansız hale geldiğini belirterek kara kara düşünmeye başladı.

NAKLİYE MALİYETLERİ ETİKETLERE YANSIYACAK

Uzmanlar, Adana'nın Türkiye'nin lojistik üslerinden biri olması nedeniyle bu zammın zincirleme bir etkisi olacağı uyarısında bulunuyor. Kamyon ve tır esnafının artan giderleri, tarladan sofraya gelen sebze ve meyvenin fiyatını da yukarı çekecek. Sürücüler, zamlı tarife başlamadan önce pazar gününü yakıt depolarını doldurmak için kullanmalı. Diplomatik bir çözüm olmazsa, haftaya tüm zamanların en pahalı yakıtıyla başlayacağız.

Kaynak: Haber Merkezi