Adana’nın Çukurova ilçesinde cankurtaran olarak çalışan 30 yaşındaki Gizem Firdevs Ayzıt, babasıyla arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli olan öğretmen amcası G.A. (48) tarafından darbedildiğini iddia etti. Apartmanda yaşanan olay güvenlik kamerasına yansırken, genç kadın darp raporu alarak amcası hakkında suç duyurusunda bulundu.

Babaannesine selam vermek istedi, tartışma çıktı

Olay, 12 Ağustos’ta Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre Ayzıt, işten çıktıktan sonra aynı apartmanda yaşayan babaannesini görünce yanına giderek selam vermek istedi. Bu sırada babaannesinin yanında bulunan amcası G.A. ile genç kadın arasında tartışma çıktı.

Ayzıt’ın babası E.A. ile amcası G.A. arasında köyde bulunan bir arsa nedeniyle süren hukuki anlaşmazlık olduğu belirtildi.

Tartışmanın büyümesi üzerine G.A.’nın yeğenini darbettiği ve asansöre sokmaya çalıştığı öne sürüldü. Yaşananlar apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

“Babaanneme selam verdiğim için darbedildim”

Olayın ardından darp raporu alan ve savcılığa başvuran Ayzıt, adliye önünde yaptığı açıklamada amcasıyla konuşmadığını, yalnızca babaannesine selam vermek istediğini söyledi.

Ayzıt, “İşten çıkıp evime gittiğimde babaanneme selam vermek istedim. Amcamla hiç muhatap olmadım. ‘Babaanne, ne yapıyorsun?’ dedim. Amcam ise bana ‘Defol git, asansöre bin’ dedi. Ben de ‘Babaannemle konuşuyorum, seninle muhatap olmuyorum’ cevabını verdim. Buna rağmen bana hem fiziksel hem de sözlü şiddet uyguladı” dedi.

Adana’da Aile Içi Arazi Kavgası Amcasının Yeğenini Darbettiği Anlar Kamerada

“Beni asansöre sokmaya çalıştı”

Amcasının kendisini zorla asansöre sokmaya çalıştığını iddia eden Ayzıt, korktuğu için buna karşı koyduğunu anlattı.

Genç kadın, “Beni darbedip asansörün içine sokmaya çalıştı. Korktuğum için girmek istemedim ve dışarı çıkmaya çalıştım. Buna da izin vermedi. İtiş kakışla kendimi dışarı zor attım. Hakaretler etmeye başladı ve ‘Seni gebertirim’ dedi. Komşular çıktı ve beni elinden aldılar” ifadelerini kullandı.

Ayzıt, olay sırasında ağır hakaretlere maruz kaldığını da öne sürerek amcasından şikayetçi olduğunu söyledi.

Ceyhan’da feci kaza: 7 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
Ceyhan’da feci kaza: 7 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

“Aralarında arsa meselesinden husumet var”

Olayın arkasında babası ile amcası arasındaki arazi anlaşmazlığının bulunduğunu öne süren Ayzıt, söz konusu davanın henüz sonuçlanmadığını belirtti.

Ayzıt, “Köyde bulunan bir arsa durumundan dolayı babamın kendisiyle bir anlaşmazlığı var. Ancak durum halen hukukta, henüz neticelenmiş değil. Mahkeme sürüyor” dedi.

“Beni öldürür diye korkuyorum”

Yaşananların ardından güvenliğinden endişe ettiğini söyleyen Ayzıt, “Eğer mahkeme babamın lehine olursa beni öldürür diye korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA