Adana’da aile hekimleri eylemlerinin üçüncü gününde Tabipler Odası’nda bir araya geldi
Yeni yönetmeliğe karşı başlattıkları iş bırakma eyleminin üçüncü gününde, Aile Hekimleri Adana Tabipler Odası’nda bir araya geldi.
Yeni yönetmeliğe karşı başlattıkları iş bırakma eyleminin üçüncü gününde, Aile Hekimleri Adana Tabipler Odası’nda bir araya geldi.
Adana’da Aile Hekimleri Yeni yönetmeliğe karşı başlattıkları iş bırakma eyleminin üçüncü gününde, Adana Tabipler Odası’nda bir araya geldi.
Aile Hekimliği Yönetmeliğinin geri çekilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için bir araya gelen hekimler başlattıkları iş bırakma eyleminin üçüncü gününde Adana Tabip Odası Başkanı Özden Polatöz ve 14 sağlık bileşeni bir araya gelerek seslerini üç gün boyunca duyurmaya çalıştı.
Başkan Polatöz: “Eylemin üçüncü günüdeyiz ve bu üç günde büyük bir katılım oldu”
Adana Tabip Odası Başkanı Özden Polatöz, üç gün süren eylemin süreçlerini şu cümleleri ile aktardı: “Adana’da eylemin üçüncü günüdeyiz ve bu üç günde büyük bir katılım oldu. Çok iyi gidiyoruz. Bu tepkimizin ses getireceğine inanıyorum. Adana bazında yüzde seksen bir katılım var. Başarılı bir eylem oldu. Bakanlığın taleplerimizi dikkate alacağına inanıyorum. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de katılımlar süper. Bunların dikkate alınacağına eminim. Tekrar eğer bir eylemlik süreci ortaya çıkarsa yani sağlık politikasının ne kadar aksadığını gösteren ikinci bir belirti olacak ki bu da hani bakanlığımız için uygun bir durum değil. Bakanlığın bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz.
“Bizim sorunlarımız yapısal”
Başkan Polatöz: “Yeni yönetmenliğin temel amacı ödemeler üzerinden aile hekimlerini yönetmek, ama bizim sorunlarımız yapısal. Birinci basamak ve koruyucu hekimliğin güçlendirilmesi bizim isteğimiz. Fakat bu yönetmenlikle karşılanmıyor. Bu yönetmenlik ödemeler üzerinden gidiyor ve ceza sisteminin ağırlıkta olduğu bir yönerge. Yani şunu yaparsan şu olur, bunu yaparsan bu olur gibi kıstaslarla aile hekimliğinin aile hekiminin mesleksel anlamda özerkliğine müdahale ediliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz tabii ve ödemeler konusunda olsun, iş güvencesi açısından olsun yani sonuçta kamusal hizmet olması gereken aile hekimi hizmetinin bu şekilde özelleştirilmiş bir şekilde olması çok rahatsız edici ve halkın sağlığını etkileyici bir durum. Bu değişimin getireceği sonuçlar bu. Yani birinci basamağın zayıflatılması, birinci basamağın zayıflaması demek; ikinci basamağın zayıflaması, üçüncü basamağın zayıflaması sonuç olarak sağlığın zayıflaması demektir” diye ifade etti.
Başkan Özden Polatöz: “Sağlığa erişiminin zorlaşması ve sağlık hizmetlerinin kalitesiz olmasını beraberinde getirecek”
Özden Polatöz, sağlığa erişiminin zorlaşması olumsuz sonuçları doğurabileceğini şu cümleleri ile ifade etti: “Halkımızın, sağlığa erişiminin zorlaşması ve sağlık hizmetlerinin kalitesiz olmasını getirecek. Özelleştirmelerle beraber hani halkımız paralı sağlık almak zorunda kalacak. Yani şimdi ikinci sağlık dediğimiz, ikinci basamak dediğimiz hastanelerde uygulamalar çok yakında gelecek. Onların da belirtileri var. Bu eylemlerimiz bitince muhtemelen iyimser bir yaklaşımla bakanlık bunu tekrar gözden geçirecek diye bekliyoruz. Tabii TDB yani Türk Tabipler Birliği de gelişimlerde bulunacaktır. Fakat dediğim gibi eğer olumlu bir geri dönüş olmazsa eylemlilik ve hukuki süreç son hızla devam edecek.”
“Buradaki temel amaç halkımızın nitelikli ücretsiz, eşit sağlığa ve kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşabilmesidir”
Adana Tabip Odası Başkanı Özden Polatöz : “Buradaki temel amaç halkımızın nitelikli ücretsiz, eşit sağlığa ve kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi ve emekçilerin sağlık emekçilerinin iş güvencesinin sağlanmasıdır. Aslında çok zor talepleri değil, çok basit talepler. Çocuğumuzun hastalanmaması, hastalanırsa büyüklerimizin kaliteli hizmet alması, işte loğusalık, gebelik takiplerinin düzgün yapılması vs. Koruyucu hekimliğin ihmal edildiği bir süreç yaşıyoruz. Biz buna itiraz ediyoruz” diye ifade etti.
Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum