Adana'da Lösemili Çocuklar Haftası için ışıklandırma yapıldı
Adana'da Lösemili Çocuklar Haftası için ışıklandırma yapıldı
İçeriği Görüntüle

Adana Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde yürütülen çalışma kapsamında, öğrenciler için her gün sıcak yemek hazırlanıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan hazırlıkların ardından gıda mühendislerinin kontrolünde pişirilen yemekler, 4 merkez ilçedeki 85 okula ulaştırılıyor.

Adana’da 5 Bin 100 Öğrenciye Her Gün Ücretsiz Sıcak Yemek (1)

Öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan üç çeşit sıcak yemek, yaklaşık 5 bin 100 öğrenciye ücretsiz öğle yemeği olarak sunuluyor. Hizmetten yararlanan okullar arasında 8 özel eğitim okulu da bulunuyor.

85 okulda üç çeşit sıcak yemek sunuluyor

Adana Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Güven Güvener, çalışmanın 15 yıldır sürdüğünü belirterek, “Adana’da 4 merkez ilçede öğrencilerimizin sıcak yemek ihtiyacını karşılıyoruz. 85 okulumuzda 5 bin 100 öğrencimize aynı anda 3 çeşit sıcak yemek sunuyoruz” dedi.

Adana’da 5 Bin 100 Öğrenciye Her Gün Ücretsiz Sıcak Yemek

Yemeklerin tek kullanımlık tabak, çatal ve kaşıklarla öğrencilere servis edildiğini belirten Güvener, çalışma kapsamında yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlandığını ifade etti. Bu personelin 30’u öğretmenevinde yemek hazırlama sürecinde, diğerleri ise okullarda dağıtım hizmetinde görev yapıyor.

Yemekler gıda mühendislerinin kontrolünde hazırlanıyor

Güvener, yemeklerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından periyodik olarak denetlendiğini belirterek analiz sonuçlarının olumlu çıktığını söyledi.

Yemeklerin öğrencilerin günlük beslenme ihtiyaçlarına göre hesaplandığını aktaran Güvener, uzak bölgelerdeki okullara da yemeklerin aynı gün ulaştırıldığını kaydetti.

Üretim saat 03.00’te başlıyor

Gıda Mühendisi Hatice Gürbüz ise üretimin her gün saat 03.00’te başladığını, yemek taşıyan araçların saat 08.00’de okullara hareket ettiğini belirtti.

Gürbüz, gıda güvenliği kapsamında sıcaklık testleri, kızartma yağı ölçümleri ile et ve tavuk ürünlerinin sıcaklık kontrollerinin yapıldığını söyledi. Yemek dağıtımında 7 araç ve 12 şoför görev alırken, çalışanlara hijyen ve iş sağlığı eğitimleri veriliyor.

Menüde farklı yemek seçenekleri yer alıyor

Baş aşçı Emine Engin, öğrenciler için besin değeri yüksek ve hijyenik yemekler hazırlamaya çalıştıklarını belirtti. Menüde tas kebabı, tavuk sote, kuru fasulye, barbunya, taze fasulye, bezelye ve köfte gibi farklı yemekler yer alıyor.

Engin, çocuklara sağlıklı yemek ulaştırmak için ekip olarak özveriyle çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA