29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen geleneksel satranç turnuvası, renkli görüntülere sahne oluyor. ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonun açılış hamlesini Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer yaptı.

Sporcuların ve satranç severlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış programında, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları rahmet ve minnetle anıldı. Başkan Vekili Güngör Geçer, turnuvada ter dökecek tüm sporculara fair-play çerçevesinde başarılar dileyerek, Adana'da bu tür spor yatırımlarının artarak devam edeceğini vurguladı.
Toplam 230 Bin TL Nakdi Ödül Dağıtılacak
31 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde iki gün sürecek olan turnuva, her yaş grubundan geniş bir katılım oranına ev sahipliği yapıyor. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı organizasyonda dereceye giren sporculara toplam 230 bin TL nakdi ödül takdim edilecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, turnuvanın hem gençlerin zihinsel gelişimine katkı sağladığını hem de Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu sporun birleştirici gücüyle taçlandırdığını ifade etti. Şampiyonanın ödül töreninin, müsabakaların tamamlanmasının ardından kazanan sporculara kupaları ve ödüllerinin verilmesiyle gerçekleşmesi bekleniyor.





