Adana’da 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Adana’da Atatürk Parkı’na çelenk bırakıldı.

Adana’da 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Adana’da Atatürk Parkı’nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Türkiye Muharif Gaziler Derneği Başkanı Coşkun Adaber, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler törene katıldı. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşuna geçilerek İstiklal Marşı okundu. Türkiye Muharif Gaziler Derneği Başkanı Coşkun Adaber, törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

BAŞKAN ADABER: “DEVLETİMİZİN BEKASI UĞRUNDA CANLARINI ADAYANLARIN GURUR VE ŞEREFLE HATIRLANDIĞI VE ANILDIĞI BİR GÜNDÜR”

Türkiye Muharif Gaziler Derneği Başkanı Coşkun Adaber, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusu, Yunan ordusunu polatlı yakınlarında Sakarya’da, 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve kanlı meydan muharebesinde yenerek, bozguna uğrattı. Çareyi kaçmakta bulan yunan ordusu, bir sene sonra Dumlupınar’da aynı akıbete uğratılarak 19 Eylül 1922’de topraklarımızdan tamamen atıldı. Böylece Yunanlıların küçük hayalleri egenin serin sularında son buldu” dedi.

“GAZİLERİMİZİN EMSALSİZ FEDAKARLIKLARININ ESERİDİR”

Şehit olmayı ve Gazi olmayı gurur kaynağı olarak gören Türkiye Muharif Gaziler Derneği Başkanı Coşkun Adaber, cümlelerinde şu ifadelere yer verdi:

“Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi “ölürsem şehit, kalırsam gazi ” deyişinde saklıdır. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet, bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekün saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz ile ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bu özel günümüzde rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara sağlıklar kahraman gaziler gününüz kutlu olsun diliyorum.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.