Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları İl Finali, Çukurova Atletizm Pistinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Adana’nın 15 ilçesinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan ilkokullardan yaklaşık 1500 öğrenci katıldı. Çocuklar gün boyunca geleneksel oyunlarda hem yeteneklerini sergiledi hem de eğlenceli anlar yaşadı.

Çocuklar kıyasıya yarıştı

Final müsabakalarında öğrenciler; halat çekme, mendil kapmaca, kaleli yakan top, çift ayak atlama, çemberle işbirliği ve fasulye torbası atma gibi geleneksel çocuk oyunlarında mücadele etti.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte öğrenciler takım ruhu ve dayanışma içerisinde yarışırken, tribünlerde bulunan aileler ve öğretmenler de çocuklara destek verdi.

Adana’da 1500 Öğrenci Geleneksel Oyunlarda Yarıştı (1)

Gösteriler ve yüz boyama etkinliği düzenlendi

Program kapsamında çeşitli gösteriler sahnelenirken çocuklar için yüz boyama etkinlikleri de gerçekleştirildi. Gün boyu süren organizasyon, festival havasında geçti.

Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Adana’da 1500 Öğrenci Geleneksel Oyunlarda Yarıştı (2)

“Burada hepiniz birer şampiyonsunuz”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Duygu Tekik Akgünler, organizasyonda yaptığı konuşmada geleneksel çocuk oyunlarının çocukların fiziksel ve sosyal gelişimine önemli katkı sağladığını söyledi.

Akgünler, “Bu oyunlar çocuklara dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte hareket etmeyi öğretiyor. Sporla büyüyen nesiller daha sağlıklı, disiplinli ve güçlü bireyler olarak yetişiyor. Burada hepiniz birer şampiyonsunuz” dedi.

Sarıçam'da müzik, halk oyunları ve eğlence dolu akşam
Sarıçam'da müzik, halk oyunları ve eğlence dolu akşam
İçeriği Görüntüle

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Akgünler, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: AA