ADANA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Adana’da fotoğraf sergisi düzenlendi.

ADANA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

Adana’da ESAS 01 BURDA AVM’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için fotoğraf sergisi düzenlendi. Düzenlenen fotoğraf sergisinde, Açılış konuşmasını Adana Valisi Yavuz Selim Köşger yaptı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’nın 15 Temmuz’u hafızasında ne kadar taze tuttuğunu ifade ederek; “Bir daha böyle kötü, dünya tarihine böyle meşhur geçecek hadiseler bir daha milletimizin başına gelmesin” diyerek 15 Temmuz Gecesi’nin önemine dikkat çekti.

VALİ KÖŞGER: “ BU GÜNÜN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GENÇ KUŞAKLARA AKTARMAMIZ LAZIM”

Vali Köşger; “Ülkemizin tarihindeki önemli dönemeçlerden birisi olan 15 Temmuz’un yıl dönümü yaklaşıyor. Adana’mızda 15 Temmuz anma etkinlikleri bir hafta boyunca devam ediyor. Bu Adana’nın 15 Temmuz’da birçok şehit vermesi, gaziler olmasının yanında Adana’nın 15 Temmuz’u hafızasında ne kadar taze tuttuğunda bir göstergesi. Bu gibi elim hadiseleri millet hafızasında hep her daim dili diri tutmamız lazım, her daim taze tutmamız lazım ki bir daha tekerrür etmesin. Bir daha böyle kötü, böyle dünya tarihine meşhur böyle geçecek hadiseler bir daha milletimizin başına gelmesin. Bu anlamda bu etkinlikleri ne kadar içerikli, ne kadar etkili yapabilirsek o kadar iyi. Genç kuşaklara, yeni kuşaklara bunun ne kadar önemli ve ne kadar kötü bir hadise olduğunu, milletimizin başına gelmiş ne kadar kötü bir hadise olduğunu en iyi şekilde aktarmamız lazım. Bu anlamda bugün burada açacağımız fotoğraf sergisiyle 15 Temmuz’un Adana’daki anma etkinliklerinin startını vermiş oluyoruz. Ben milletimizin tarihinde bir daha böyle hadiseleri yaşanmasın diyerek şimdi burada sizlerin de huzurunda makasları alalım. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“15 TEMMUZ MİLLETİMİZİN TARİHİNDE YAŞANMIŞ EN VAHİM, EN ELİM HADİSELERDEN BİRİDİR”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger sergi alanına ilişkin duygu ve düşüncelerini şu cümleleriyle sonlandırdı:

“Fotoğraf sergisini gezince bir defa daha o günlere gittik ve anılarımız tazeledik. O duygusal ortamı tekrar yaşadık. 15 Temmuz milletimizin tarihinde yaşanmış en hainine, en vahim, en elim hadiselerden biridir. Bu milletin vergileriyle alınan, bu milletin içinden çıkmış silahlı kuvvetlerinin hain bir çete tarafından ele geçirilmeye çalışarak bu milletin silahını millete doğrultu. Belki de milleti tarihten silmeye yönelik çok vahim hadiselerden birisi. 15 Temmuz niyet edenlerin niyetleri her ne kadar haineyse ise o niyetler karşısında milletimizin şahlanışı da o derece muhteşem olmuştur. Biraz önce fotoğrafları gezerken o günleri tekrar tazeledik. Millet kendiliğinden el koymuş ve gözdesini siper etmiş bu hain kalkışmaya karşı. Onun yıl dönümündeyiz. Adana’da tabi en başta şehitlerimize Allahtan rahmet eyliyoruz. Adana’dan da oldukça fazla şehit vermişiz, gazilerimiz var. 15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize bu ülkenin bu günlere gelmesinde, ülkemizin bekasında kanıyla, canıyla fedakarlık yapmış rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz.”

 

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.