Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hekimlerin maruz kaldığı şiddeti sert sözlerle kınadı. Polatöz, yaptığı açıklamada, yaklaşık 70 kişilik bir grubun hastaneyi basarak 7 meslektaşını ölümle tehdit ettiğini ve hekimlerin canlarını kurtarmak için bir odaya sığınarak yaklaşık 3 saat boyunca kilitli kalmak zorunda bırakıldığını belirtti.
Polatöz, yaşanan olayın sağlıkta şiddetin artık yalnızca bir güvenlik sorunu olmadığını, doğrudan bir yaşam hakkı ihlali haline geldiğini gösterdiğini vurguladı. “Trafik kazası sonucu bir gencimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, bu acının hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik organize bir saldırıya dönüşmesi asla kabul edilemez” dedi.
Adana Tabip Odası Başkanı, bir hekimin tek düşüncesinin hastasını yaşatmak olması gerektiğini belirterek, “Bugün Adana’nın merkezinde hekimlerimiz kendi canlarını kurtarma derdine düşürülmüştür. Meslektaşlarımızın güvenlik gerekçesiyle hastaneden gizlice tahliye edilmesi, tüm toplumun sağlık hakkına vurulmuş ağır bir darbedir” ifadelerini kullandı. Polatöz, can güvenliğinin olmadığı bir ortamda nitelikli sağlık hizmeti sunulmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Polatöz açıklamasında, sağlıkta şiddetin münferit olaylar olarak görülmemesi gerektiğini, bunun sistemsel bir tercih olduğunu söyledi. “Sağlıkta şiddet; sağlık okuryazarlığını geliştirmeyen, hekimleri hedef haline getiren ve sağlık çalışanlarını değersizleştiren anlayışın doğrudan sonucudur” dedi.
Yetkililere ve Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan Polatöz, etkin güvenlik önlemlerinin derhal sağlanması, sağlık kurumlarının kolayca girilip şiddet uygulanabilecek korumasız alanlar olmaktan çıkarılması, caydırıcı yasaların tavizsiz uygulanması ve hekimlerin onurunun korunması gerektiğini vurguladı.
Uzm. Dr. Polatöz, cümlelerini şöyle tamamladı: “Ölmek değil, yaşatmak istiyoruz! Güvenli iş yerleri, insanca çalışma koşulları istiyoruz!”
Polatöz, Adana Tabip Odası olarak Yüreğir Devlet Hastanesi’nde dehşet anlarını yaşayan meslektaşlarının ve tüm sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve olayın hukuki sürecini sonuna kadar takip edeceklerini kamuoyuna bildirdi.




