Ceyhan’da temizlik mesaisi sürüyor
Ceyhan’da temizlik mesaisi sürüyor
İçeriği Görüntüle

Adana Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hurmalı Mahallesi Muhtarı Ferudun Dağlık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ferudun Dağlık, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirterek, bu tarihin milletin özgür yaşama iradesinin en güçlü simgelerinden biri olduğunu ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yalnızca bir kurtuluş hareketi değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden tarihi sürecin ilk adımı olduğunu kaydeden Dağlık, milli mücadelenin milletin azim ve kararlılığıyla başarıya ulaştığını vurguladı.

Adana Muhtarlar Derneği’nden 19 Mayıs Mesajı

Mesajında gençlere de seslenen Dağlık, Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederek ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ettiğini belirtti. Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında en büyük gücün gençler olduğunu ifade eden Dağlık, gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıkarak ülkeyi daha güçlü yarınlara taşıyacağına inandıklarını söyledi.

Dağlık, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirterek milletin ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Kaynak: Adana Muhtarlar Derneği