Adana’nın gastronomi kültürünü uluslararası ziyaretçilerle buluşturan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl 10’uncu kez gerçekleştirilecek. Merkez Park’ta 9-11 Ekim tarihlerinde düzenlenecek festival, “Acısıyla Tatlısıyla 10. Yıl, On’ca Lezzet” temasıyla gastronomi tutkunlarını ağırlayacak.
Festival yaklaşırken organizasyonda yer alacak Adanalı kebapçılar da hazırlıklarını hızlandırdı. Coğrafi işaret tescilli Adana kebabı, festivalin öne çıkan lezzetlerinden biri olacak.

Geçen yıl 500 bin et şiş tüketildi
Verilen bilgilere göre festival geçen yıl 800 bin ziyaretçiye ulaştı ve kent ekonomisine 3,7 milyar liralık ekonomik değer sağladı. Festival süresince 500 bin et şiş ile 400 bin şişe şalgam tüketildi.
Bu yıl da yoğun katılım beklenen organizasyonda Adana kebabının yanı sıra kentin geleneksel yemekları ve sokak lezzetleri ziyaretçilere sunulacak. Festivalde ayrıca Azerbaycan, Hindistan ve Kuzey Kıbrıs Türk mutfaklarından örnekler yer alacak.

“Adana esnafı olmasa festivalin anlamı olmaz”
Festivalin sponsorlarından kebapçı Yaşar Aydın, organizasyonun en önemli unsurlarından birinin kent esnafı olduğunu belirterek, “Adana festivalinin en büyük emeği esnafındır. Adana esnafı olmasa zaten o festivalin anlamı olmaz. İnsanlar Adana’ya geldikleri zaman esnaflar için, genellikle lezzetler için geliyor” dedi.
Tatlıdan kebaba, dönerden şırdana kadar Adana’nın farklı lezzetlerinin festivalde bir araya geleceğini ifade eden Aydın, organizasyonun her yıl büyüdüğünü söyledi.

“Tüm Türkiye’yi ve dünyayı Adana’ya bekliyoruz”
Bu yıl ziyaretçi sayısının daha da artmasını beklediklerini dile getiren Aydın, “Festival bu sene geçen seneyi aratmayacak ve daha fazla katılım olacak. O yüzden tüm Türkiye’yi, tüm dünyayı Adana’ya bekliyoruz. 9-11 Ekim arasında tüm Türkiye’yi Adana’ya bekliyoruz ve Adana’da dumanın en çıktığı yere gelmelerini bekliyoruz. Dumana gel, dumana” ifadelerini kullandı.
Antalya’dan Adana kebabı yemek için kente gelen Sedat Çabuk ve Mustafa Kemal Erdem de ziyaretçileri festivale davet etti.




