Türkiye Yelken Federasyonu'nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan Techno 293 Yelken Yarışları, Adana'da başladı. Üç gün sürecek organizasyonda genç yelkenciler, Seyhan Baraj Gölü'nün sularında dereceye girebilmek için mücadele ediyor.
Adana Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun ilk gün yarışları, güneşli hava ve yelkenciler için elverişli rüzgar koşulları altında gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sporcular, hem performanslarını sergileme hem de sıralamada üst basamaklarda yer alma hedefiyle parkura çıktı.
Şampiyonada 13 yaş altı, 15 yaş altı ve 17 yaş altı kategorilerinde toplam 19 sporcu mücadele ediyor. Yarışmacılar, rüzgarın yönüne göre belirlenen parkurda teknik becerilerini ve dayanıklılıklarını ortaya koyarken, kıyasıya rekabet izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Genç sporcuların gelişimine katkı sağlamayı ve yelken sporunu daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan organizasyonun, Adana'nın su sporlarındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi. Seyhan Baraj Gölü'nün elverişli doğal koşulları sayesinde kent, ulusal düzeyde düzenlenen yelken organizasyonlarına ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.
Üç gün sürecek Techno 293 Yelken Yarışları, 21 Haziran'da gerçekleştirilecek son yarışların ardından düzenlenecek ödül töreniyle tamamlanacak.





