Adana esnafı deprem olmasına rağmen vatandaşlara hizmet ediyor

Adana esnafı deprem olmasına rağmen vatandaşlara hizmet ediyor
Yayınlama: 22.02.2023
A+
A-

 

 

Bölgemizde yaşanan asrın felaketi olarak nitelenen depremden etkilenen Adana esnafının büyük bir bölümü, dükkanlarını açarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Adana çarşı merkezinde bulunan tüm dükkanlar ticari hayatlarının sekteye uğradıklarını söyleyerek dükkanlarını açtıklarını, fazla para kazanmaktan ziyade ihtiyaçların giderilmesi hizmet verdiklerini belirten esnaflar,“Depremin ardından marketler, kuaförler, gıda satışı yapan yerler, lokantalar ve restaurantlar hızlı bir şekilde faaliyete geçti ve çarşı merkezindeki diğer işletmelerde kepenklerini açmaya başladılar.”diye konuştular.

Esnaflar içerisinde en çok berberlerin hizmet verdiği ifade edilerek, iki hafta gibi bir süre içerisinde vatandaşlarımızın evlerine giremedikleri, bu yüzden traş olamadıkları için bu sektöre yoğun bir talep olduğu, esnaf olarak bir şekilde hayatlarını devam ettirmek zorunda olduklarını söylediler.

Adana’da depremin fazla bir hasar yaratmamasından dolayı AFAD ve belediyelerin enkaz kaldırma ve binaların kontrol edilmesinden, piyasa bir nebzede olsa rahatlarken önceki gün akşam tekrar bir depremin olmasına rağmen çevrelerden işyerlerin açılması taleplerinin gelmesi dolayısıyla, dükkanlarını açtıklarını belirten esnaflar sıkıntılarını anlatarak “Çarşı esnafı içerisinde günlük yevmiye alan arkadaşlarımız var. Evlerine bir şekilde ekmek götürmek zorundalar. Depremin etkisi olmasına rağmen çalışmak zorunda olan insanlar var. Bu yüzden halkımızın ihtiyaçlarını gidermek fazlaca bir para kazanmak değildir. Adana dışından gelen çok insanımız var ve bu insanların kışlık ihtiyaçları olduğu gibi psikolojik olarak insanlarımızın moralleri bozuk bir vaziyette yaşamlarını sürdürmek zorundadırlar. Bu ağır yıkımın altından hep birlikte kalkacağımıza inanıyor, deprem vefat eden insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar dileyerek tüm ülkemize geçmiş olsun.” dileğinde bulundular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.