Adana Barosu’ndan 35 Yıllık Avukatlara Plaket

Adana Barosu, mesleklerinde 30. ve 35. Yılını tamamlayan avukatlara plaket verdi.

Adana Barosu’ndan 35 Yıllık Avukatlara Plaket
Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-

Adana Barosu, mesleklerinde 30. ve 35. yılını dolduran avukatlara yeni adli yıl açılışında plaket takdim etti. Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz açılış konuşmasında hukukun üstünlüğünün sağlanması ve avukatlık mesleğinin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Gökayaz, “Yeni adli yılın ülkemize, meslektaşlarımıza ve yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum”
Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Demokrasiden uzaklaşmış, monokratik rejimin her yönüyle ülkede egemen olduğu, Anayasal hakların fiilen kullanılamadığı, ekonomik olarak yurttaşın savrulduğu, toplumsal şiddetin ulaştığı boyut itibariyle kahredici aşamayı geçtiği, mülteci sorununun derinleştiği, yargının, rejimin bekçisi haline dönüştürüldüğü bir zamanda, yeni adli yıl açılışını gerçekleştiriyoruz.”

“Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden, yurttaşların adalet talebine karşılık verebilmek mümkün değildir”

Avukatlık mesleğinin dar alana sıkıştırılmaya çalışıldığını ifade eden Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, “Hukuksuzluğun bu kadar ağır ve yaygın olduğu bir dönemde avukatlık mesleği dar alana sıkıştırılmaya çalışılmaktadır. Adaletin sağlanması için adil yargılanma, adil yargılanma içinse bağımsız yargı ve etkili kullanılabilecek bir savunma hakkı şarttır. Savunma ayağı eksik veya güçsüz bırakılarak, adalet tesis edilemez. Savunma hakkının temsilcisi olan avukatlık mesleğinin sorunları çözülmeden, yurttaşların adalet talebine karşılık verebilmek mümkün değildir” Şeklinde konuştu.
Gökayaz, “Bu nedenlerle ve özellikle ifade etmek isteriz ki;
•Diploma makinası hâline gelen hukuk fakültelerine önlem alınmadan,
•Stajyer Avukatların, Hakim Savcı Yardımcıları gibi devletten ücret alarak staj süreçlerini verimli geçirmeleri sağlanmadan,
•Önleyici avukatlık modelinin geliştirilerek, meslek alanlarını genişletecek yasal düzenleme yapılmadan,
•Kamu avukatlarının özlük hakları, mesleğin onuruna uygun olacak şekilde düzenlenmeden,
•Bağlı çalışan avukatların hakları bakımından düzenleme yapılmadan,
•CMK Ücret Tarifesi, mesleğin onuruna uygun olacak şekilde belirlenmeden,
•Yargı faaliyetlerinde KDV oranı düşürülmeden, CMK ve Adli Yardım sisteminde ise tamamen kaldırılmadan,
•Avukatların diğer yargı görevlileri ile emeklilikte yaşadığı ağır eşitsizlik ortadan kaldırılmadan,
•Avukata dönük şiddet vakalarının önlenebilmesi ve caydırıcılık bakımından yasal düzenlemeler yapılmadan, savunma hakkının etkin kullanımından ve haliyle adil yargılamadan bahsedilemez.”


Başkan Gökayaz, “Bugün bu salonda bulunan meslektaşlarım çok büyük bir mücadelenin mirasçılarıdır”
Avukatlık Mesleğinin büyük mirasçılarına plaket takdim eden Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, şu cümleleri ifade etti; “Bugün, bu salonda bulunan meslektaşlarım çok büyük bir bilgi birikiminin, bir hukuk kültürünün, bir mücadelenin mirasçılarıdır. Baromuzun 101 yıllık tarihinde; ilk başkanı Ziya Bey’i, Av. İbrahim Günay’ı, Av. Kamil Tekerek’i, Av. Turan Arun’u, Av. Anibal Akdamar’ı, Av. Aydın Coşar’ı, Av. İsmet Altuğ’u, meslek şehitlerimiz Av. Ahmet Albay’ı, Av. Ceyhun Can’ı, Av.Halil Sıtkı Güllüoğlu’nu, Av.Elif Tuncer’i, Av. Savaş Bedir’i ve tüm meslek büyüklerimi saygıyla yad ediyorum. Hayatta olan meslek büyüklerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Bugün plaketlerini takdim edeceğimiz meslektaşlarımızın baromuza, mesleğimize, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına ve temel hak ve özgürlüklerin yaşama geçmesi konusunda yaptıkları katkılar nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, emeklerini asla unutmayacağız. Onlar bizim yolumuzu aydınlatan, bizlere tecrübeleriyle ışık tutan, Adana Barosu’nun tarihini yazan kıymetli meslek büyüklerimizdir.”

Kaynak: Özel Haber- Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.