Adana Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu kent genelinde düzenlenen çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, gençlerin zihinsel gelişimine ve spor alışkanlıklarına katkı sağlamak amacıyla geniş katılımlı bir satranç turnuvası organize edildi. Turnuvanın açılış hamlesini ve resmi başlangıcını ise Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer yaptı.

Bayram Ruhuna Yakışır Turnuva
Açılış programında sporcular ve aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Vekili Güngör Geçer, turnuvanın taşıdığı anlama dikkat çekti. Adana Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan resmi açıklamada, organizasyonun önemine vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi: "Başkan Vekilimiz Güngör Geçer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası’nın açılış programına katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu özel bayramın ruhuna yakışır şekilde düzenlenen turnuvada mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz."

Genç Sporcular Strateji Savaşında Medenice Yarışacak
Açılış seremonisinin ardından başlayan turnuvada, farklı yaş gruplarından çok sayıda sporcu dereceye girebilmek için hamle yapacak. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bayram süresince gençlerin enerjisini ve yeteneklerini sergileyebileceği bu tür sportif organizasyonların artarak devam edeceğini belirtti. Büyük ilgi gören turnuva, yapılacak final müsabakaları ve ödül töreninin ardından sona erecek.




