“Ateşkes, İnsanlık Dışı Saldırıların Sona Ermesi Açısından Değerli”
AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Gazze’de sağlanan ateşkesin, uzun süredir devam eden insanlık dışı saldırıların sona ermesi ve Filistin halkına insani yardımların ulaşması açısından son derece kıymetli bir gelişme olduğunu ifade etti.
Doğru, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Gazze’de sağlanan ateşkes, uzun süredir devam eden insanlık dışı saldırıların durması ve mazlum Filistin halkına insani yardımların ulaşması açısından son derece kıymetli bir adımdır.”
“Cumhurbaşkanımız Erdoğan Barışın Temini İçin Büyük Gayret Gösterdi”
Milletvekili Doğru, bu sürece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın insani duruşu, kararlı diplomasisi ve vicdani liderliğinin yön verdiğini belirtti. Doğru “Sayın Cumhurbaşkanımız, savaşın en karanlık günlerinde bile adaletin ve insanlığın sesi olmuş, barışın temini için büyük bir gayretle mücadele etmiştir” dedi.
“Türkiye Mazlumun Yanında Olmaya Devam Edecek”
Doğru, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olmaya, Gazze’ye insani destek sağlamaya ve hakkaniyete dayalı bir barış düzeni için çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Doğru, “1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin Devleti kuruluncaya dek bu mücadele sürecek; mazlumun sesi, Türkiye’nin vicdanında yankılanmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Son olarak Milletvekili Doğru, Filistin halkına yönelik dualarını ileterek,“Rabbimizden, Filistin’in aziz şehitlerine rahmet, yaralılara şifa, mazlum halka sabır niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.





