DÜNYA’NIN EN BÜYÜK 2.VADİSİ

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak - Türkiye'nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Aksaray’ın Ihlara Vadisi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Aksaray’ın Güzelyurt İlçesi...

DÜNYA’NIN EN BÜYÜK 2.VADİSİ
Yayınlama: 26.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Aksaray’ın Ihlara Vadisi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Aksaray’ın Güzelyurt İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ihlara Vadisi dünya üzerindeki kanyonlar arasında önemli bir yerde bulunmaktadır. 18 kilometre uzunluğunda, ortalama 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde, bünyesinde binlerce yaşam alanı bulunduran Ihlara Vadisi, diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olma özelliği taşımaktadır. 394 basamaklı merdivenle inilen ve 14 kilometre uzunluğundaki doğal kanyondan oluşan Ihlara Vadisi içerisinde yüzlerce kaya oyma eski yaşam mekanları, mağaralar ve kiliseler bulunuyor.

Hasan Dağından püsküren lavlar ile oluşan ve dünyanın en büyük 2. vadisi olma özelliğini taşıyan Ihlara Vadisi yaz mevsiminin gelmesi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Kapadokya’ya açılan kapı olan Aksaray’ın Ihlara beldesinde bulunan ve bölgenin en önemli yerlerinden birisi olan Ihlara Vadisi’ne bu yıl da yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi alanına girmeyi başardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.