C vitamininin de fazlası zarar!

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Çok fazla C vitamini almak mide bulantısı, kusma, mide yanması, baş ağrısı ve ishale neden olabilir. Aşırı dozda C vitamini...

C vitamininin de fazlası zarar!
Yayınlama: 25.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Çok fazla C vitamini almak mide bulantısı, kusma, mide yanması, baş ağrısı ve ishale neden olabilir.
Aşırı dozda C vitamini alabilir misiniz?

Bu özellikle C vitamini söz konusu olduğunda doğrudur, çünkü suda çözünen bir besin maddesi olduğundan vücutta iyi bir şekilde depolanmaz, bu nedenle fazla miktarları idrarla atılır. Bu da, C vitamini ile ilgili vitamin toksisitesinin nadir olduğu anlamına gelir.Yine de çok fazla C vitamini almak bazı sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, “Herhangi bir takviye veya vitaminde olduğu gibi, fazla miktarda olması daha iyi değildir” diyor. Çok fazla C vitamini almak mide bulantısı, kusma, mide yanması , baş ağrısı ve ishale neden olabileceğini belirtiyorlar.

Önerilen C vitamini miktarı nedir?

Yeterli miktarda C vitamini almak çok önemlidir.Halk sağlığı uzmanlarına göre, 19 yaş ve üzeri yetişkinlerde erkekler için günlük 90 miligram ve kadınlar için 75 miligramdır . Hamile veya emziren kadınlar için önerilen miktar günde 85 miligram ve 120 miligrama çıkar. Sigara içmek C vitamini düzeylerini tükettiği için sigara içenlerin her gün fazladan 35 miligram C vitaminine ihtiyaçları vardır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.