Araştırmalara Göre Gülmenin Sağlığa Faydası

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın  - İyi bir kıkırdamanın, her şeyi sağlıklı bir perspektife oturtmanın nasıl bir yolu olduğunu deneyimlediniz. Daha da iyisi: Bilim, düzenli...

Araştırmalara Göre Gülmenin Sağlığa Faydası
Yayınlama: 01.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın İyi bir kıkırdamanın, her şeyi sağlıklı bir perspektife oturtmanın nasıl bir yolu olduğunu deneyimlediniz. Daha da iyisi: Bilim, düzenli kahkahaların sağlığınızsa için iyileştirici ve önleyici etkileri olabileceğini söylüyor .

Araştırmalar, doğduğumuz andan itibaren kahkahanın sağlığımız ve esenliğimiz üzerinde çok önemli bir rol oynadığını bulmuştur. Bir örnek olarak, bir araştırma , kahkahanın bebeklerin sosyal bağlar kurması, duyguları anlaması, hafıza kapasitesi geliştirmesi ve beyinde önemli nöral yollar oluşturması için önemli bir yol olduğunu ileri sürdü. Araştırmalar, gülmenin bir çocuğun kas geliştirme ve üst vücut kuvveti gibi fiziksel gelişimi için de anahtar olduğunu göstermiştir.

Pek çok araştırma, biz büyüdükçe kahkahanın faydalarının azalmadığını bulmuştur . Psikoloji ve nörobilim uzmanları, her gün gülmenin bazı inanılmaz etkilerine işaret ediyor.

“Gülmek stresi azaltır”

Gülmenin stres atmak için iyi bir yol olduğu bir sır değil. Kahkaha, kaslarımızın kasılmasına ve gevşemesine neden olarak, progresif kas gevşemesi gibi stresi azaltan tekniklere benzer şekilde fizyolojik olarak bizi rahatlatır . 35 yıl boyunca kahkaha ve mizahın sağlık üzerindeki etkilerini inceleyen Uzmanlar  “Ama biyokimyasal olarak stresi azaltır” diyor .  stresteki bu azalmanın, gülmenin stres hormonu olan kortizolü düşürmesinden kaynaklandığını söylüyor.

“Gülmek, Acı ve Rahatsızlık Duygularını Azaltabilir”

Yapılan araştırmaya göre  gülmek doğal bir ağrı kesicidir. diğer çalışmalarda da iyi bir şekilde belgelendiğini söylüyor – buzlu su kullanan bir çalışma: “[Bilim adamları] artık tahammül edemeyene kadar birinin elini ve buzlu suyu koymasını sağlayın” diyor. Daha sonra katılımcılar onları güldüren bir duruma getirilir. “Bundan sonra, ellerini tekrar buzlu suya sokuyorlar ve kahkaha attıktan sonra ellerini buzlu suda önemli ölçüde daha uzun süre tutabiliyorlar.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.