PANİĞE KAPILMAYIN

TOROS (Haber Merkezi) - Adana’da yaşanan 5.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili uzman isimler görüş bildirdi. BAKİ:BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi...

PANİĞE KAPILMAYIN
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana’da yaşanan 5.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili uzman isimler görüş bildirdi.

BAKİ:BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM

Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kozan ilçesinde dün saat 08.44’te 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından açıklama yaparak hemşerilerini rahatlattı. Baki, ‘Saimbeyli ve Kozan’da biriken enerji boşaldı.6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrasında Adana’nın Saimbeyli ve Kozan bölgesindeki fay hatlarında biriken enerji, Kozan merkezli yaşadığımız 5.5 büyüklüğündeki depremle birlikte boşalmıştır. Artçıların yaşanması gayet normal. Büyüklüğü 4 ve altında oluşabilecek depremler gayet olağan. Fay deprem üretmez, biriken enerjiyle oluşan basınç deprem üretir. Adana’da büyük deprem beklemiyorum. Adanalı vatandaşlarımız paniğe kapılmasın.” dedi.

PROF.DR.GÖRÜR:STRES ALANLARINDA DEĞİŞİM VAR

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 2 gün önce Malatya depremleri üzerinden Savrun fayına değişimler gözlendiğini belirten Görür, dün de “Adana depremi Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var” dedi.Görür 2 gün önce Malatya’da meydana gelen 4 şiddetindeki depremlerin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savrun fayına dikkat çeken Görür “Malatya-Uluköy depreminden sonra Tatlar-Nurhak ve Topallar-Saimbeyli’de 4,1 ve 4,0 iki deprem daha oldu. Tatlar depremi Çardak Fayı üzerinde ve artçı, diğeri ise Savrun Fayı yakınında. Bu deprem de 6 Şubat depremlerinden sonra Savrun Fayı üzerinde stres alanı değişimine bağlı olarak oluşuyor olsa gerek, sevgiyle”dedi.

PROF.DR.ERCAN:BÜYÜK BİR DEPREM GELMEZ

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ercan ise, Adana Kozan’daki depremle ilgili 1 hafta önce söylediğini belirterek ‘Bunun ardından daha büyük deprem gelirse ya da Adana’ya inerse şaşırırım.Geçmiş olsun.’ dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.