Dr. Akyüz, “Canımızdan vazgeçmeyeceğiz”

TOROSHaber Merkezi) -Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube Yönetici ve üyeleri katledilen kadınlar ve sağlıkta yaşanan şiddete tepki göstererek Basın Açıklaması Yaptı. ACILIYIZ, ÖFKELİYİZ… Adana Heykelli...

Dr. Akyüz, “Canımızdan vazgeçmeyeceğiz”
Yayınlama: 16.06.2023
A+
A-

TOROSHaber Merkezi) -Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube Yönetici ve üyeleri katledilen kadınlar ve sağlıkta yaşanan şiddete tepki göstererek Basın Açıklaması Yaptı.

ACILIYIZ, ÖFKELİYİZ…

Adana Heykelli Parkta bir araya gelen Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube Yönetici ve üyelerine DİSK ve KESK Adana Şube Yöneticileri ile üyelerinin yanı sıra KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher’inde destek verdiği açıklamayı kurumlar adına SES Adana Şube Eş Başkanı Dr. M. Enis Akyüz okudu.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;“Ülkemizin içinde bulunduğu şiddet sarmalında bir kadın meslektaşımızı daha kaybetmenin derin hüznünü ve öfkesini yaşıyoruz. Geçtiğimiz gün Alanya 5 no’lu Damlataş Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan meslektaşımız Dr. Melek Bağçe’nin, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından işyerinde güpegündüz rehin alınarak vahşice katledildiğini öğrendik.Bu bir ilk değil maalesef ve adeta bir “deja-vu” hali olup bitenler. Kasım 2015’te meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir, birlikte çalıştığı kadın hemşireyi erkek şiddetinden korumaya çalışırken öldürülmüştü. Ocak 2022’de Ebe Ömür Erez, aile sağlığı merkezinde erkek şiddetiyle katledilmişti. Ekim 2022’de aile sağlığı merkezinde çalışan Emine hemşire, işyerinde bir erkek tarafından ateşli silahla vurulmuştu. Nisan 2023’de Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi tarafından hastane bahçesinde bıçaklı saldırıya uğramıştı.Birkaç örneğini sıraladığımız bu acı olaylar, tıpkı meslektaşımız Dr. Melek Bağçe cinayetinde olduğu gibi, hem kadına yönelik şiddetin ve hem de hekime/sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin vücut bulduğu olaylar sayacında yerlerini aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.