Burhanettin Bulut: “Siber Güvenlik Kanunu Teklifi ile gazetecilere yeni bir sansür getiriyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gündemdeki Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’ni eleştirilerde bulundu.

Burhanettin Bulut: “Siber Güvenlik Kanunu Teklifi ile gazetecilere yeni bir sansür getiriyorlar”
Yayınlama: 16.01.2025
A+
A-

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde 21 maddelik Siber Güvenlik Kanunu Teklifi kabul edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, teklifin “Cezai hükümler ve idari para cezalarının uygulanması” kısmındaki 16’ıncı maddesine tepki gösterdi.

Teklifin 16. Maddesinde yer alan, “Siber uzayda veri sızıntısı olmadığı halde veri sızıntısı yapılmış gibi bu yönde algı oluşturmak suretiyle kurumları veya şahısları hedef almaya yönelik faaliyet yürütenlere iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir” hükmünü eleştiren CHP’li Bulut, bu maddenin gazetecilere yeni bir sansür getirdiğini ifade etti.

CHP’li Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dezenformasyon Yasası yetmedi şimdi de Siber Güvenlik Kanunu Teklifi ile gazetecilere yeni bir sansür getiriyorlar. Kişisel verilerimizi çalanlar, çaldıranlar değil, kişisel verilerimizin çalındığını kamuoyuna duyuran gazetecilerin peşindeler. “Sızıntı var” diyenler, haber yapanlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.”

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.