Sarıgeçili: “Yıllardır uyardığımız halde şiddet olaylarının önüne geçilmiyor”

Yüreğir’de gerçekleşen MTSK sınavında yaşanan şiddet olayına ilişkin, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkan Vekili Mustafa Sarıgeçili, sert açıklamalarda bulundu.

Sarıgeçili: “Yıllardır uyardığımız halde şiddet olaylarının önüne geçilmiyor”
Yayınlama: 01.10.2024
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkan Vekili Mustafa Sarıgeçili, Yüreğir’de yapılan MTSK sınavında meydana gelen şiddet olayını kınayarak açıklamalarda bulundu. Eğitimcilerin sürekli olarak şiddete maruz kaldığını vurgulayan Sarıgeçili, caydırıcı cezaların yetersizliğine dikkat çekerek yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini belirterek şiddetin önlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

“Bunun da asıl nedeni; caydırıcı cezaların olmamasıdır”

Başkan Vekili Mustafa Sarıgeçili, “Yıllardır uyardığımız halde şiddet olaylarının önüne geçilmiyor. Bunun da asıl nedeni; caydırıcı cezaların olmamasıdır. Bugün bir eğitimcimiz yeterince korunamadığı için ölümle burun buruna geldi. Yarın belki başka bir eğitimcimiz daha bir kendini bilmez tarafından katledilecek. Yetkililer bu duruma daha ne kadar kayıtsız kalacak?” diye ifade etti.

“Herhangi bir olay yaşamadan eşime, çocuklarıma, aileme, evime kavuşabilir miyim?”

Şiddete artık yeter diyen Başkan Vekili Mustafa Sarıgeçili, “Ne kadar daha izleyecek? Bizler görevimizi yaparken; ‘Acaba bugün evime sağ salim dönebilir miyim? Herhangi bir olay yaşamadan eşime, çocuklarıma, aileme, evime kavuşabilir miyim?’ diye düşünmek istemiyoruz. Artık yeter!” şeklinde konuştu.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.