RTV Alanı Altın Koza Film Festivalinde

Çep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski adıyla İletişim Lisesi Radyo ve Televizyon alanıı 11. ve 12.sınıf öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

RTV Alanı Altın Koza Film Festivalinde
Yayınlama: 26.09.2024
Düzenleme: 26.09.2024 16:01
A+
A-

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 31’si düzenlenen festivalin startı 23 Eylül Pazartesi günü verildi. Öğretmenleri Ömürzat Toparlak ve Serap Sönmez rehberliğinde Esas01 Cinema Pink’teki etkinliklere katılan öğrenciler Çukurova Altın Koza Akademisi tarafından düzenlenen oturumlara katıldı.

Akademi söyleşilerinin ilkinde “Telif Hakları ve Destek Başvuruları” konusu işlendi. Konuşmacılar, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyelerinden yönetmen Mehmet Güleryüz, senarist Orhan Koçak ve yönetmen Rıza Kıraç telif hakları konusunu ayrıntılı bir şekilde anlattılar. Sonraki günün ilk oturumunun konusu “MUBI ile Dijital Platformlar ve Bağımsız Sinema Üzerine” idi. Bu etkinliğin konuşmacıları Mubi’den Abbas Bozkurt ve İlayda Kulaksızoğlu oldu. Öğleden sonraki ikinci oturumda ise Zeynep Ünal’ın moderatörlüğünde ünlü yönetmen Tolga Karaçelik’in söyleşisi vardı.

Bugün ise ilk olarak “Türk Sinemasında Kadın Görüntü Yönetmenliği “konusunda görüntü yönetmenleri derneği üyeleri Meryem Yavuz, Deniz Eyüboğlu Aydın, Ece Latifaoğlu, Neslihan Sivigür, Zeynep Seçil konuşmacı oldular. İkinci oturumda ise “Sinema Ekosistemlerinde Sürdürülebilirlik ve Ekosinema” konusu ile ilgi olarak Doç.Dr. Özge Nilay Erbalaban, Ekin Gündüz Özdemirci, Damla Kirkali’nin konuk olduğu söyleşiye katıldılar. Akademi söyleşileri yarınki “Öğrencilikten Kurguculuk Kariyerine Yolculuk”, ‘‘95’ sonrası Türk Sinemasında Yapımcılık’’, “Sinema ve Yapay Zeka” konulu oturumlarla son bulacak.

FESTİVAL ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Radyo Televizyon Bölümü alanı öğretmeni Ömürzat Toparlak konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Yaklaşık 15 yıldır çocuklarımla Altın Koza Film Festivali etkinliklerine katılıyorum. Bu etkinlikler öğrencilerin mesleki anlamda bilgi ve görgülerini artırmanın yanı sıra onların vizyonlarını geliştirmelerini ve profesyonel anlamda sektörün içinden kişilerle buluşmalarını da sağlıyor. Ayrıca bu vesileyle etkinliklerimi her anlamda destekleyen okul müdürümüz Saffet Alptekin’e, bizi çok iyi ağırlayan ve hep yanımızda olan festival yönetiminden İsmail Timuçin’e ve Hüseyin Orhan’a teşekkür etmek istiyorum.”

Etkinliklere rehberlik eden bir diğer RTV alanı öğretmeni Serap Sönmez ise “Öğrencilerimizin bu atmosferde yer almalarını çok önemsiyoruz. Bu tarz etkinlikler ve içinde bulundukları ortamların çocuklarımızın kişiliklerini geliştirdiğini düşünüyorum” dedi.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz okul müdürü Saffet Alptekin de duygularını “Öğrencilerimizin hepsini kendi çocuklarımız olarak görüyoruz. Onların donanımlarını artırmaları kendilerini geliştirmeleri en büyük hedefimiz. Bu anlamda her şartta öğrencileri için bu kıymetli etkinlikleri düzenleyen öğretmenlerimiz Ömürzat Toparlak ve Serap Sönmez’e ben de teşekkür etmek isterim. Okul müdürü olarak gelecekte öğrencilerimize iş yaşamlarında büyük fayda sağlayacağını düşündüğüm bu sosyal ve kültürel etkinlikleri desteklemeye devam edeceğim” şeklinde ifade etti.

Kaynak: Çep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.